Comunitate

Copiii aşteaptă, în frig, microbuzul spre casă

Andreea Lazăr

Mai mulţi copii de la Liceul din Ghelari sunt nevoiţi să stea în frig aproape două ore, în fiecare zi, în aşteptarea microbuzului care să-i ducă spre casă. Părinţii micuţilor se plâng că pentru copiii din fostul sat Mănăstire (actuala Stradă Rusca), nu există un microbuz şcolar şi că femeia de serviciu de la  liceu îi scoate din unitate imediat după terminarea cursurilor. Din acest motiv, cinci copii sunt nevoiţi să stea pe unde apucă până la venirea maşinii de transport în comun.
 

Nici maşină, nici decont pentru abonamente
Părinţii copiilor spun că problema nu este doar din acest an şcolar. „Fetiţa mea este în clasa a III-a. Noi suntem la şapte kilometri de centrul comunei, iar copiii fac naveta către şcoală cu microbuzul de transport în comun. Acesta vine în jur de ora 14.00, iar elevii termină cursurile la 12. În fiecare zi stau în frig în staţia de autobuz, pentru că nu sunt lăsaţi să aştepte în şcoală. Mai mult, de trei ani, nu am primit nici un leu decont pentru abonamentele copilului”, spune tatăl unei eleve. Costul unui abonament lunar la transportul în comun este 35 de lei. Deşi nu pare o sumă mare, părinţii spun că abia îşi mai pot permite să plătească transportul micuţilor la şcoală.

Primarul n-a ştiut, dar rezolvă
Situaţia celor cinci copii nu le este străină reprezentanţilor Primăriei Ghelari. Edilul comunei a afirmat că, până la rezolvarea problemei cu transportul, va luat măsuri, pentru ca elevii să nu mai stea în frig. „Avem promisiuni de la Inspectoratul Şcolar că, în aproximativ două săptămâni, vom primi un microbuz pentru transportul elevilor. Ştiu că este greu şi pentru copii şi pentru părinţi, dar vom încerca să rezolvăm cât mai repede situaţia. Despre faptul că stau în frig, nu am ştiut nimic dar voi discuta mâine (astăzi-n.r.) personal cu directorul şcolii. Nu mi se pare normal ca aceşti copii să fie daţi afară din unitate, atât timp cât şcoala nu se închide”, a declarat primarul comunei Ghelari, Ioan Bulbucan (foto).  
 

„Încercăm să alocăm un microbuz”
Promisiuni sunt şi din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Şeful instituţiei spune că va încerca să rezolve problema celor cinci copii în cel mai scurt timp. „Încercăm acum, la redistribuire, să alocăm un microbuz şcolar şi comunei Ghelari. În ceea ce priveşte decontul abonamentelor, nu ştiu de ce acei părinţi nu au primit banii. Noi chiar în aceste zile am decontat toate abonamentele şi biletele de transport pe care le-am primit de la directorii şcolilor din judeţ. Dacă nu am decontat, înseamnă că unităţile şcolare nu au cerut acest lucru”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general al IŞJ Hunedoara.

One thought on “Copiii aşteaptă, în frig, microbuzul spre casă

  • Tin sa va informez cu privire la situatia celor 5 copii din satul Manastire ca nu este justa. Elevii termina cursurile la ora 13, iar copii nu sunt dati afara din unitatea scoalara sub nici o forma. Microbuzul de transport in comun pleaca la ora 13.30, fara nici cea mai mica intarziere, iar distanta din centrul comunei pana la Manastire nu este mai mare de 5 kilometrii. Abonamentele, care nici nu exista, nu au fost aduse in fata conducerii lieceului niciodata pentru a fi decontate. In cazul in care micutii au terminat cursurile mai repede, doamna invatatoare i-a transportat cu masina personala pe copii pana in apropierea caselor.

    Va multumesc…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura