Controale la Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara

02 ilie toma (1)Natalia Bumbac

Ieri, Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat printr-un comunicat postat pe pagina ministerului pe care-l conduce că a solicitat un control la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Hunedoara, în urma informaţiilor apărute în mass-media, potrivit cărora ar exista posibile nereguli în activitatea directorului executiv. „Verificările vor fi efectuate de o echipă mixtă constituită din reprezentanţi ai Direcţiei generale de control din cadrul Ministerului Muncii şi ai Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP)”, se mai arată în comunicatul Ministerului Muncii.
Cerinţe din fişa postului
„În primul rând nu am fost notificat oficial că ar veni un control al CNPP. Îi aştept cu drag şi nu mă sustrag nici unui control. Nu am făcut nimic din neregulile vehiculate în presă. Probabil, apropierea mea faţă de oameni deranjează. Am participat şi particip la întâlnirile cu asociaţiile de pensionari, pentru că este o atribuţie pe care o am în fişa postului, unde mi se cere să am o bună colaborare cu aceste asociaţii”, a afirmat Ilie Toma (foto), directorul executiv al CJP Hunedoara.
Întrebat dacă verificările cerute de ministrul Muncii au legătură cu faptul că a fost anunţat drept candidat al PSD la alegerile parlamentare, directorul CJP Hunedoara a precizat că el nu şi-a anunţat nici o candidatură, participarea sa la alegerile din iarnă fiind doar o propunere votată de organizaţia PSD a municipiului Hunedoara. Acesta a mai adăugat că în cazul în care va fi validat drept candidat al PSD va îndeplini toate procedurile legale, având statut de funcţionar public. Directorul executiv al CJP Hunedoara a mai spus că în cei patru ani de când se află la conducerea instituţiei a avut câte două controale pe an şi că niciodată nu au fost descoperite nereguli.
Toma, principala ţintă a liberalilor?
Reamintim că sâmbătă, 10 septembrie, Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, a declarat într-o conferinţă de presă la Deva, că va cere ministrului Muncii să trimită trimită „o echipă care să verifice situaţia de la CJP Hunedoara, pe motiv că directorul foloseşte toate instrumentele instituţiei pentru a-şi face campanie electorală. Ilie Toma nu a scăpat nici de atacurile preşedintelui interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman, care l-a criticat pentru că nu a recalculat pensiile a 7.000 de hunedoreni, conform unei legi intrate recent în vigoare. Fapt care a fost clarificat de directorul CJP Hunedoara, care a arătat că recalcularea pensiilor se face în baza unui program informatic, care nu a fost încă transmis de la Bucureşti.

One thought on “Controale la Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara

  • 13 septembrie 2016 la 8:19
    Permalink

    Harau, citeste bine ce scriu aici, nu sapa groapa altuia ca pici tu in ea!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dragnea le cere lui Nistor şi Resmeriţă să revină în Parlament

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, prezent în judeţ cu ocazia Serbărilor Naţionale de la Ţebea, a declarat că le cere foştilor...

Gorghiu sare la gâtul directorului de la Pensii

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat, sâmbătă, la Deva, că directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Hunedoara, Ilie Toma, foloseşte

Gura lumii 12.09.2016

Într-o micuţă localitate minieră mocneşte o adevărată revoltă şi mai este un singur pas până când se va ajunge la

Închide