Controale ale ITM la brutari şi taximetrişti

03 Inspectie Taxi (1)Prinse cu nereguli, firmele de taximetrie, dar şi fabricanţii produselor de panificaţie nu au scăpat de amenzile inspectorilor de muncă din cadrul ITM Hunedoara. Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 65.000 de lei.
În perioada 24 februarie – 4 martie, inspectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara au luat la bani mărunţi brutăriile şi patiseriile din judeţ, dar şi firmele de taximetrie din municipiile Deva şi Petroşani. Astfel, dintre cei 17 angajatori din domeniul panificaţiilor controlaţi, şase au primit nouă sancţiuni contravenţionale, iar cuantumul amenzilor s-a ridicat la suma de 4.500 de lei. În ceea ce îi priveşte pe cei cu firmele de taxi, lucrurile au stat cu mult mai rău. Dintre cei 16 angajatori controlaţi, 10 au fost amendaţi contravenţional, suma totală ridicându-se la 63.000 de lei.
Printre neregulile găsite se numără primirea la muncă a persoanelor fără forme legale de angajare, neacordarea repausului săptămânal sau lipsa pontajelor. Totodată, cu ocazia unui control de rutină, în Haţeg, o societate a fost amendată cu 40.000 de lei din cauză că a primit la muncă patru persoane fără a avea încheiate contracte de muncă. (L. Goangă)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare