Contrabandiştii rămân în arest

Cristina Ghenea

Cele 62 de persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, alcool şi cafea rămân în spatele gratiilor. Magistraţii Tribunalului Hunedoara au prelungit măsura arestului preventiv.

Este vorba despre contrabandiştii ridicaţi de ofiţerii DIICOT în luna decembrie a anului trecut. Atunci, peste 100 de persoane au fost aduse în faţa procurorilor deveni, iar după mai bine de 12 ore de audieri, 67 dintre suspecţi au fost trimişi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. „În decembrie, au fost emise 67 de mandate de arest preventiv – 62 pentru o perioadă de 29 de zile şi alte cinci în lipsă, iar vineri, instanţa a dispus prelungirea acestor măsuri cu 30 de zile“, a precizat comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba Iulia. Mai mult, tot vineri, magistraţii hunedoreni au respins cererile de revocare şi de înlocuire a pedepsei depuse de majoritatea învinuiţilor, prin care aceştia sperau că vor scăpa de închisoare şi vor avea doar obligaţia de a nu părăsi ţara sau localitatea.
Contrabandiştii fac parte din şapte reţele diferite şi introduceau în ţară, în mod fraudulos, ţigări de contrabandă din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Turcia şi Ungaria. Valoarea totală a prejudiciului creat este de 2,5 milioane de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.