Contrabandiştii de ţigări din Valea Jiului, trimişi în judecată

Cristina Ghenea

Gruparea contrabandiştilor de ţigări din Valea Jiului, destructurată de ofiţerii de la Crimă Organizată în cadrul „Operaţiunii ECO“, a fost trimisă ieri în judecată. În dosar sunt învinuite 35 de persoane.
Este vorba despre membri clanurilor de contrabandişti  care au aprovizionat cele şase localităţi ale Văii Jiului cu importante cantităţi de ţigări, aduse ilegal din Ucraina, Serbia şi Republica Moldova. Aceştia îşi derulau afacerile în colaborare cu alte grupări din judeţele Suceava, Bihor, Arad şi Timiş, sub coordonarea membrilor familiei Petrişor – liderii reţelei – administratori ai unei societăţi comerciale din municipiul Vulcan. Contrabandiştii au primit lovitura de graţie anul acesta, la începutul lunii iulie, când ofiţerii BCCO Alba au descins în peste 50 de locaţii şi au percheziţionat 13 autoturisme, găsind astfel sute de baxuri de ţigări de contrabandă, precum şi sume mari de bani care nu puteau fi justificate. Din cele peste 60 de persoane audiate la vremea respectivă, 29 au fost trimise în arest preventiv. După încheierea rechizitoriului, procurorii au trimis dosarul în judecată, acesta fiind înregistrat ieri pe rolul instanţei, la Tribunalul Hunedoara. „În dosar sunt inculpate 35 de persoane, dintre care 29 se află, în prezent, în arest preventiv. Prima şedinţă de judecată a fost fixată pe data de 10 octombrie, iar vineri – 24 august – va avea loc un termen intermediar, pentru menţinerea măsurii de arest“, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului.
Amintim că prejudiciul estimat de anchetatori în acest dosar se ridică la peste 2,8 milioane de lei, în măsura în care s-a descoperit că un singur contrabandist reuşea să obţină, într-un singur an, de pe urma ţigărilor netimbrate, un profit peste 200.000 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare