EvenimentFlash

Contrabandişti de ţigări, înghesuiţi de poliţişti

Livia Botici

Peste 100.000 de ţigarete, bijuterii din aur şi mai mult de 10.000 de lei. Aceasta este captura pe care poliţiştii din Petroşani au reuşit să o facă din maşinile a doi hunedoreni. Acţiunea de combatere a evaziunii fiscale şi a contrabandei nu a fost lipsită de suspans, ci a fost „condimentată” cu percheziţii şi cu urmăriri ca în filme.

Nu a oprit la semnalul poliţiştior
Prima ”victimă”, care a căzut în plasa poliţiştilor, a fost Cristian P., un tânăr de 28 de ani, din Petroşani. Potrivit oamenilor legii, aceştia deţineau informaţii despre faptul că bărbatul urmează să introducă pe piaţa neagră ţigări de contrabandă. Astfel, vineri, poliţiştii au depistat în trafic autoturismul suspectului şi i-au făcut semn acestuia să oprească. Pentru că şoferul nu a băgat în seamă semnalul, oamenii legii s-au urcat în maşină şi au început urmărirea vehiculului pe DN 66. Abia în centrul oraşului Petrila, maşina suspectului a fost blocată, însă, văzându-se încolţit, şoferul a încercat să fugă. După numai câţiva zeci de metri, acesta a fost prins, imobilizat şi condus la sediul poliţiei din Petroşani. La percheziţia autoturismului, poliţiştii au descoperit 70.000 de ţigarete, provenite din Elveţia, precum şi suma de 5.700 de lei. Toate bunurile, inclusiv autoturismul, au fost confiscate.

Aur şi bani din activităţi ilicite
Tot vineri, oamenii legii au depistat în trafic un alt autovehicul burduşit cu marfă de contrabandă. Şoferul, Stelian B., un bărbat de 38 de ani, din municipiul Hunedoara, transporta peste 34.000 de ţigarete, provenite din Serbia, cu intenţia de a le pune în vânzare pe piaţa neagră din localitate. Totodată, în urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit şi 63 de grame de bijuterii din aur, dar şi suma de 4.800 de lei, despre care există suspiciuni că provin din activităţi ilegale.
Ambii bărbaţi sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru evaziune fiscală şi contrabandă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura