Comunitate

Continuă lucrările de cadastrare gratuită la Mărtineşti

Magdalena Şerban

Anul trecut, comuna Mărtineşti a fost prima la nivel de judeţ care a reuşit să finalizeze realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale, alocată pentru 2016. Acum, administraţia publică de aici s-a reapucat de treabă, semnând contractul pentru 2017.

Politica paşilor mărunţi, dar siguri
„Am semnat, săptămâna trecută, noul contract pentru realizarea lucrărilor de cadastrare gratuită. Parafarea am făcut-o pe întreaga sumă alocată pentru 2017, adică 150.000 de lei. Vizate sunt 600 de parcele, iar după ce vor fi finalizate, ne apucăm de altele, tot în jur la 600. Până la anul vrem să terminăm tot. În 2016 am cuprins 120 de parcele. Nu am întâlnit situaţii cu probleme, când scripticul să fi fost în discrepanţă totală faţă de faptic. Cred că o să fie dificil în cazurile în care omul foloseşte mai mult, iar suprafaţa corectă ce îi este atribuită trebuie să fie mai mică, deci necesită diminuare. Vom vedea, oricum. Dacă unul singur nu vrea să continue, legea ne obligă să oprim procedura până la soluţionare. De asta am şi ales să abordăm treptat parcelele. Anul trecut am început lucrările în Dâncu Mare, iar acum le facem în Dâncu Mare, Dâncu Mic şi urmează Mărtineşti, Măgura, Jeledinţi, Tămăşasa şi Turmaş ”, a spus Adinel Botescu (foto), primarul comunei Mărtineşti.
De precizat că Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a alocat, în acest an, 442.350.000 de lei din veniturile proprii, pentru finanţarea înregistrării sistematice pe sectoare cadastrale, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF). Suma poate finanţa lucrări în 2.949 de unităţi administrativ-teritoriale rurale şi urbane. Prin acest demers, până în anul 2023, toate terenurile şi clădirile neînscrise până acum în evidenţele oficiale urmează să fie cadastrate gratuit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura