Comunitate

Continuă investiţiile la Teliucu Inferior

04 pupeza-gheorghe-primar-teliuc-5Circa 2,18 milioane de euro reprezintă valoarea proiectului european câştigat pe vechiul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi aflat în proces de implementare în comuna Teliucu Inferior.
În ce priveşte noile axe de finanţare, administraţia de aici mai pregăteşte câteva documentaţii ce vizează câteva obiective de interes pentru comunitate. Programul european accesat pe Măsura 322 are mai multe componente, cum sunt alimentare cu apă şi canalizare în Colonia Frontul II, ce aparţine de satul Teliucu Superior, reabilitarea a trei cămine culturale, din localtăţile Teliucu Inferior, Cinciş-Cerna şi Izvoarele, construirea unei noi grădiniţe în Teliucu Inferior, amenajarea şi modernizarea unui parc în Cinciş-Cerna, modernizare de străzi în Cinciş-Cerna şi Teliucu Inferior şi realizarea canalizării pe Strada Zorilor din centrul de comună.
„Partea de cămine culturale, amenajarea parcului şi noua grădiniţă sunt încă în lucru. După definitivarea strategiei Grupului de Acţiune Locală din care facem parte – Microregiunea Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor, ne mai dorim să accesăm şi alte fonduri europene nerambursabile. Modernizarea străzilor reprezintă un pas birocratic pe care vrem să-l atacăm pe un palier sau altul de finanţare. De asemenea, sunt pregătite studii de fezabilitate, dar încă nu sunt finalizate, pentru alimentarea cu apă a zonei de agrement”, arată Daniel Pupeză (foto), primarul comunei Teliucu Inferior. (M.Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.