Continuă controalele vizând respectarea măsurilor de protecţie impuse de pandemie

Maximilian Gânju

Pe parcursul zilei de luni, echipele mixte de control privind respectarea măsurilor impuse de pandemie au făcut 124 de controale la societăţi comerciale şi alte 48 în mijloacele de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale (41 pentru nerespectare măsurii protecţie individuală şi 2 pentru ne­res­pectarea măsurilor de carantinare/izo­lare), valoarea totală a amenzilor fiind de peste 15.000 de lei.
Astfel, doi hunedoreni au fost amendaţi pentru că n-au respectat obligaţiile impuse privind izolarea ori carantina. Unul dintre ai a fost prins plimbându-se pe stradă. ”În urma ve­rificărilor efectuate de către poliţişti la o adresă din municipiul Hunedoara, unde figu­rează ca fiind persoană carantinată un hu­ne­dorean în vârstă de 33 de ani, s-a constatat că acesta nu se afla la adresa respectivă, el fiind depistat ulterior, pe stradă”, a precizat IPJ Hunedoara. Bărbatul în cauză a fost sanc­ţionat contravenţional, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurii ca­rantinei
„Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspec­to­ratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efec­tuării transportului de marfă şi persoane, in­clusiv modul în care măsurile de protecţie sta­bilite prin Legea nr. 55/2020 sunt res­pectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. Con­ducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiţi de poliţişti în privinţa res­pectării prevederilor L55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, mai arată sursa citată.
De asemenea, odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, echipajele de poliţie, po­liţie locală şi jandarmerie aflate în serviciu pe raza judeţului Hunedoara, verifică şi modul de respectare a interdicţiei de circulaţie a per­soanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00 dimineaţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare