Contestaţiile lui Beja, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

4 ianuarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Fostul lider sindical din Valea Jiului, Romeo Beja (foto), va ajunge în faţa completului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă apelurile formulate în cele două dosare ale sale.
Primul este legat de condamnarea pentru subminarea puterii de stat, iar Romeo Beja a cerut la Curtea de Apel Bucureşti să se rejudece procesul, iar în al doilea dosar să fie eliberat din penitenciar.  
Ambele solicitări i-au fost respinse de Curtea de Apel Bucureşti, dar soluţiile nu au fost definitive. Astfel, fostul locotenent al lui Miron Cozma a făcut apel la instanţa supremă, iar dosarul privind subminarea puterii de stat va fi tranşat pe 28 februarie a.c.
Romeo Beja va ajunge mai repede la completul ÎCCJ, respectiv săptămâna viitoare. Acesta este încrezător că-i va convinge pe judecători să-i admită contestaţia la executare şi astfel să scape de celula penitenciarului de la Rahova. Beja a fost condamnat la cinci ani de detenţie pentru Mineriada din 1999, dar pentru că a fugit din ţară, mandatul de executare n-a fost pus în aplicare. A obţinut azil politic în Austria şi a fost încarcerat după ce a revenit în ţară, pentru ca instanţa de judecată să constate că i s-a prescris condamnarea. Ar fi calculat greşit perioada de prescriere şi a fost încătuşat chiar în faţa completului de de judecată.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Taxe locale nemajorate la Crişcior

Aleşii locali din comuna Crişcior au decis ca dările pentru anul 2017 să nu sufere majorări, cu toate că nici...

Noul an aduce unele modificări de personal la primăria din Beriu

Multe administraţii locale funcţionează la limita de avarie din punct de vedere al personalului. Începutul de an le dă posibilitatea...

Recital de poezie la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva împreună cu Asociaţia Culturală „Emia” Deva organizează în ziua de 11 ianuarie, de la ora...

Închide