Sport

Contestaţii la adresa topului sportivilor realizat de DJTS Hunedoara

11-anamaria-gherghelCiprian Marinuţ

Antrenorul Dima Druncea, de la Comexim Lupeni, tună şi fulgeră din cauza supărării pe care i-a provocat-o topul celor mai buni sportivi hunedoreni pe anul 2015, la discipline neolimpice, întocmit de Direcţia pentru Tineret şi Sport Hunedoara. Tehnicianul susţine că trei sportivi pe care-i pregăteşte, medaliaţi la europene, au fost excluşi nedrept din top pentru a li se face loc altora mai puţin performanţi. Marius Simina, consilier sport în cadrul DJTS Hunedoara, respinge acuzaţiile şi explică modul cum a fost întocmit clasamentul.

Top incorect, replici nepotrivite
Dima Druncea, antrenorul de la secţia de fotbal tenis a clubului Comexim Lupeni, este nemulţumit în legătură cu topul de la discipline neolimpice întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara. Tehnicianul susţine că un oficial al DJTS l-ar fi tratat cu unele replici nepotrivite în momentul în care a cerut explicaţii. „Sunt foarte supărat şi nemulţumit de decizia Direcţiei Judeţene de pentru Tineret şi Sport de a-mi exclude trei  juniori medaliaţi, cu câte două medalii de aur, la campionatele europene, din clasamentul celor mai buni sportivi, pentru a face loc în respectivul clasament altor sportivi. Am vorbit la telefon cu domnul Marius Simina, pentru a cere explicaţii, şi mi-a dat câteva replici foarte tari de genul: a trebuit să facem loc şi altor sportivi, să-i încurajăm, dacă îi băgam pe toţi de la Lupeni trebuia să facem gala la Lupeni, sau sportivii de la Lupeni primesc premiere de la club, federaţie şi minister şi le ajunge”.  Tehnicianul consideră că astfel de decizii şi replici fac rău copiilor care practică sportul. „Ei (cei de la DJTS n.r.) nu se gândesc ce este în sufletele acestor copii, când au văzut că au fost excluşi din acest top şi mai ales când au văzut că în respectivul top sunt sportivi cu rezultate mai slabe comparativ cu ale lor”, a declarat Dima Druncea.  Trebuie precizat că în topul de la discipline neolimpice sunt prezente trei sportive junioare de la Comexim Lupeni, antrenate de Dima Druncea, clasate pe locurile unu (Anamaria Gherghel) (foto), doi (Mariana Lica) şi cinci (Ana Maria Rizescu).
Sărăcie, nu nedreptate
Marius Simina, consilier sport în cadrul DJTS, respinge acuzaţiile că topul ar fi incorect, nuanţează replicile pe care le-a oferit antrenorului şi explică modul cum a fost întocmit clasamentul. „Da, e drept că m-a sunat domnul Dima Druncea şi că i-am explicat că a trebuit să facem loc şi altor sportivi, să-i încurajăm, şi că i-am spus că dacă îi băgam pe toţi de la Lupeni trebuia să facem gala la Lupeni. E drept că am precizat că sportivii de la Lupeni primesc premiere de la club, federaţie şi minister, dar nu am spus că le ajunge, pentru că orice sportiv din România care are performanţe merită mai mult decât i se oferă. În plus, i-am explicat mecanismul de realizare a topului şi de ce lipsesc cei doi juniori de la Comexim din clasament. Astfel, i-am precizat că nu am avut resurse financiare să premiem 30 de sportivi cu performanţe la discipline neolimpice şi că am decis în cadrul DJTS să-i includem în top doar pe primii doi-trei de pe fiecare ramură sportivă”, a afirmat Marius Simina, de la DJTS Hunedoara.

Festivitatea va fi poimâine
Cei mai buni sportivi şi tineri din judeţ vor fi premiaţi pentru performanţele lor realizate în 2015, la competiţiile naţionale şi internaţionale la care au participat, în cadrul galei anuale organizată de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS) Hunedoara. Evenimentul, cunoscut şi sub denumirea de „Gala Sportului Hunedorean”, va avea loc miercuri, 27 ianuarie, începând cu ora 14:00, în sala de conferinţe a Teatrului de Artă din Deva. Festivitatea este una cu tradiţie, organizată în fiecare an de DJTS Hunedoara. În alcătuirea clasamentelor, făcute de către DJTS Hunedoara, au fost luate în considerare doar rezultatele sportive omologate de Ministerul Tineretului şi Sportului.

2 comentarii la „Contestaţii la adresa topului sportivilor realizat de DJTS Hunedoara

  • Doamne, se organizeaza campionate europene la sportu asta????? Campionat european la targoviste?!!!!!! Cred ca astia de la directia de sport au inebunit de premiaza asa ceva! sau i-au mituit! Credeam ca e doar ceva de agrement!WOW! pai am vazut clasamentul si erau 3 sportivi de la acest club, ce mai vor? ba dar hapsani mai sunt chiar vroiau sa ia totul… deci in judet nu mai e altceva decat fotbalul asta! Eu fac karate si am rezultate si n-am facut gat ca ei ca nu am fost in clasament!Penibil!

  • Caravana trece…cainii latra ….Simina se indoapa….cu banii statului!!! Nu stiu pe ce criterii si cine il tine in spate pe acest individ care nu are si nu a avut nici o tangenta cu sportul!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura