Revizuirea lui Mircia Muntean se judecă astăzi

11 iunie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) se va judeca solicitarea lui Mircia Muntean (foto) de revizuire a dosarului în care a fost condamnat pentru abuz în serviciu.
Este o încercare a fostului edil şef al municipiului Deva, aşa cum el însuşi a declarat cu ceva timp în urmă, de a obţine rejudecarea cauzei şi, eventual, o pedeapsă mai favorabilă. Asta, în condiţiile în care infracţiunea de abuz în serviciu a fost reinterpretată şi parţial dezincriminată de către Curtea Constituţională a României prin Decizia nr. 405 din iunie 2016. Mircia Muntean a fost condamnat în acest dosar la patru ani de închisoare cu suspendare.
În prezent, Mircia Muntean este încarcerat la Penitenciarul Aiud, unde ispăşeşte pedeapsa de şase ani de închisoare. Acesta a fost condamnat definitiv în 24 aprilie 2017 în dosarul supranumit „Alcoolul la volan” la doi ani de închisoare cu executare. Pedeapsă la care s-au adăugat şi cei patru ani primiţi pentru abuz în serviciu, beneficiul suspendării executării pedepsei fiindu-i revocat.
Încadrat la regim închis
Conform informaţiilor oferite de inspectorul Nicoleta Mătărîngă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarul Aiud, după parcurgerea perioadei de carantină, Mircia Muntean a fost încadrat la executarea pedepsei în regim închis. Acest regim se aplică persoanelor care au o condamnare mai mare de trei ani. Aceşti deţinuţi pot munci, sau desfăşura activităţi educativ-culturale, terapeutice, de consiliere psihologică, formare profesională etc., în interiorul penitenciarului, sub pază şi supraveghere. Totodată, au dreptul la cinci vizite din partea rudelor sau a apropiaţilor, pe lună. De cele mai multe vizite, şase pe lună, beneficiază deţinuţii încadraţi la executarea pedepselor în regim deschis.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. P.B. spune:

    Sa fim seriosi. Probabil Mircia vrea sa se plimbe.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„CUPA AQUALAND DEVA“, ediţia 2017

Sâmbătă, 80 de copii cu vârste cuprinse între cinci şi 13 ani au concurat la „CUPA AQUALAND DEVA“ – ediţia...

Mai multe nunţi şi mai puţine naşteri la Deva

În acest an, numărul nou născuţilor a scăzut comparativ cu anul 2016, în Deva. În schimb, cuplurile care spun „DA”...

Gratuităţi pentru elevii cu media 10 la Bacalaureat

Primăria şi Consiliul local Deva lansează o provocare pentru tinerii absolvenţi de liceu din municipiu care susţin în această vară...

Închide