Actualitate

Revizuirea lui Mircia Muntean se judecă astăzi

Natalia Bumbac

Astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) se va judeca solicitarea lui Mircia Muntean (foto) de revizuire a dosarului în care a fost condamnat pentru abuz în serviciu.
Este o încercare a fostului edil şef al municipiului Deva, aşa cum el însuşi a declarat cu ceva timp în urmă, de a obţine rejudecarea cauzei şi, eventual, o pedeapsă mai favorabilă. Asta, în condiţiile în care infracţiunea de abuz în serviciu a fost reinterpretată şi parţial dezincriminată de către Curtea Constituţională a României prin Decizia nr. 405 din iunie 2016. Mircia Muntean a fost condamnat în acest dosar la patru ani de închisoare cu suspendare.
În prezent, Mircia Muntean este încarcerat la Penitenciarul Aiud, unde ispăşeşte pedeapsa de şase ani de închisoare. Acesta a fost condamnat definitiv în 24 aprilie 2017 în dosarul supranumit „Alcoolul la volan” la doi ani de închisoare cu executare. Pedeapsă la care s-au adăugat şi cei patru ani primiţi pentru abuz în serviciu, beneficiul suspendării executării pedepsei fiindu-i revocat.
Încadrat la regim închis
Conform informaţiilor oferite de inspectorul Nicoleta Mătărîngă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarul Aiud, după parcurgerea perioadei de carantină, Mircia Muntean a fost încadrat la executarea pedepsei în regim închis. Acest regim se aplică persoanelor care au o condamnare mai mare de trei ani. Aceşti deţinuţi pot munci, sau desfăşura activităţi educativ-culturale, terapeutice, de consiliere psihologică, formare profesională etc., în interiorul penitenciarului, sub pază şi supraveghere. Totodată, au dreptul la cinci vizite din partea rudelor sau a apropiaţilor, pe lună. De cele mai multe vizite, şase pe lună, beneficiază deţinuţii încadraţi la executarea pedepselor în regim deschis.

One thought on “Revizuirea lui Mircia Muntean se judecă astăzi

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura