Consumul de droguri, promovat pe site-ul sindicaliştilor din învăţământ: Hackerul „Ninja 300” nu a iertat nimic!

16 iulie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Site-ul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Hunedoara a fost atacat de un hacker care se recomandă cu numele de „Ninja 300”. Piratul on-line a găsit o breşă în arhitectura paginii electronice şi a strecurat pe ea o reclamă sfidătoare.

„Legalizaţi iarba şi prafurile”
Astfel, timp de aproximativ 12 ore, în loc de informaţii care privesc SIP Hunedoara, vizitatorii paginii web au dat nas în nas cu o reclamă care încuraja consumul de droguri. Nu este singurul site atacat în ultimele zile de acelaşi pirat on-line, în acest caz fiind vorba de un domeniu privat al sindicatului. Numeroase site-uri ale unor instituţii importante au fost sparte în ultimele zile, cum ar fi pagina Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, sau ale primăriilor Băicoi şi Dej, scriu cei de la protv.ro. Mesaje precum: „Legalizaţi iarba şi prafurile” sau „Drogurile sunt bune, merită apreciate” au fost afişate pe paginile web sparte de „Ninja 300”.

A revenit la normal în scurt timp

În cazul site-ului SIP Hunedoara, problema a fost rezolvată în scurt timp. „Atacul informatic a survenit în dimineaţa zilei de 15 iulie, în jurul orei 02.00. A fost dat cu un program de tip virus care a acoperit prima pagină cu o reclamă care încuraja consumul de droguri. Informaticianul nostru a intervenit repede, a blocat site-ul şi a găsit progrămelul de tip virus pe care l-a şters. Pagina www.siphd.ro a revenit la prezentarea normală în jurul orei 14.00, a aceleiaşi zile şi nu a fost în vreun fel prejudiciată după acest eveniment. Atacul purta semnătura hackerului Ninja 300, aceeaşi ca şi în cazul altor atacuri similare date la site-uri ale unor instituţii publice”, a afirmat profesorul Paul Rusu, preşedintele SIP Hunedoara. Domeniul www.siphd.ro aparţine sindicatului, pe pagina electronică regăsindu-se informaţii de interes pentru membrii organizaţiei.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 17.07.2017

Lucia Eugenia Halasz, tânără din Lupeni Pentru că a cerut să fie eliberată din arest preventiv, însă a încercat să-i...

Bulina albă, 17.07.2017

Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan Pentru că a obţinut sprijin pentru refacerea drumului din Pasul Vâlcan, rută care deschide încă...

Gura lumii, 17.07.2017

Îi caută nod în papură deşi ştiu bine că nu-l pot înlătura. Totuşi, dorinţa politicului trebuie măcar în parte satisfăcută....

Închide