FlashPolitica si administratie

Consulul SUA, interesat de Cetatea Devei

Nicolle Ebner

Vineri, 7 mai, consulul general al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, James Gray (foto), a început o vizită privată în judeţul Hunedoara, cu această ocazie, exprimându-şi intenţia de a vizita municipiul Deva. Pe lângă faptul că şi-a făcut noi prieteni în reşedinţa de judeţ, James Gray s-a confruntat şi cu o situaţie jenantă, pe care, însă, a tratat-o cu multă diplomaţie.

Întâlnire la Primăria Deva
Cu ocazia aniversării a 130 de ani de relaţii româno-americane, consulul general al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, James Gray, a programat o serie de vizite în ţară, care au început joi, la Timişoara. De asemenea, „în acest week-end, urmează să vizitez cel mai vechi parc naţional din România, cel din Retezat, iar astăzi (n.r. – vineri) am avut ocazia de a vizita prieteni şi oficiali din judeţul Hunedoara”, a declarat consulul general, în scurta conferinţă de presă, susţinută, la sfârşitul întâlnirii pe care a avut-o cu viceprimarii municipiului Deva, Corina Oprişiu şi Cosmin Costa. James Gray a răspuns cu multă amabilitate jurnaliştilor hunedoreni, interesaţi de soarta vizelor pentru români şi de noutăţile privind simplificarea sistemului de acordare a vizelor pentru SUA. Consulul general al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi-a exprimat consideraţia pentru Cetatea Devei, aflată în plin program de reabilitare, precum şi pentru locurile deosebite din România, unul dintre acestea fiind Parcul Naţional Retezat.
Greşeală de protocol
Din păcate, la capitolul protocol, reprezentanţii administraţiei locale au cam dat-o-n bară. Consulul general al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti a refuzat, delicat, să dea interviuri oficiale în faţa drapelelor celor două state, SUA şi România, fiind singurul care a remarcat că steagul american era pus invers pe bară, respectiv cu susul în jos. Până când s-au dezmeticit funcţionarii şi au schimbat poziţia steagului, James Gray s-a întreţinut cordial cu gazdele. La final, James Gray a declarat că va reveni cu mare plăcere în Deva, odată cu terminarea lucrărilor de reabilitare a Cetăţii Devei şi relansarea monumentului istoric în circuitul turistic.

One thought on “Consulul SUA, interesat de Cetatea Devei

  • Si uite asa s’a dovedit cat de competenti sunt bugetarii angajati pe criterii de ei stiute.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.