Actualitate

Constructorii ne asigură că fac ce trebuie pentru comunitatea din Ilia

Stadiul lucrărilor de modernizare la calea ferată Simeria – Gurasada şi soluţiile pentru ca populaţia din satele învecinate şantierului să fie afectată cât mai puţin de operaţiunile desfăşurate de constructor au fost analizate ieri la sediul Prefecturii Hunedoara.

Drumul tehnologic, amenajat
Întâlnirea cu reprezentanţii firmei de construcţii a fost convocată de prefectul Călin Marian, în contextul în care sătenii din comuna Ilia şi-au exprimat nemulţumirea în ceea ce priveşte organizarea de şantier. MESAGERUL HUNEDOREAN a scris despre situația de la Ilia, autoritățile intervenind prompt. Drumul tehnologic pe care se va putea circula ca alternativă la DJ 706A, a fost amenajat așa cum trebuie, susține primarul din Ilia, Marius Omotă, după ce a reclamat neregulile de acolo.
Potrivit constructorului, drumul care traversează calea ferată, aflat la ieşirea din localitatea Mintia spre satul Brănişca, nu va putea fi utilizat până în data de 25 noiembrie, ca urmare a lucrărilor complexe care trebuie executate la calea ferată”, a informat Prefectura Hunedoara.
„De asemenea, pentru a fi rezolvate unele probleme tehnice şi administrative apărute în urma organizărilor de şantier pe teritoriul comunei Ilia, prefectul Călin Petru Marian a stabilit împreună cu primarul localităţii, Marius Omotă, ca reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai constructorului să aibă o întâlnire în teren pentru găsi cele mai bune soluţii la solicitările executantului lucrărilor”, se menţionează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Hunedoara.
Lungimea totală a tronsonului de cale ferată ce va fi modernizat între staţiile Simeria şi Gurasada este de 42 km. Lucrările prevăd modernizarea căii ferate, inclusiv construirea a 26 de podeţe, 18 poduri, 4 pasaje superioare şi 3 pasaje inferioare. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura