Constructorii de drumuri, faţã-n faţã cu primarii

27 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

De şapte ani, se tot lucrează la reabilitarea DN 66, care tranzitează şi comuna Sântămărie Orlea, şi tot nu se ştie când se finalizează investiţia. Pentru prima dată, primarii comunelor afectate de nerespectarea termenelor de execuţie se vor întâlni, în cursul săptămânii viitoare, cu reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, pentru identificarea soluţiilor fezabile la problemele acestora.

Analiza stadiului lucrărilor, la cererea prefecturii

„S-a realizat ceva, dar încă mai este de lucru până la finalizarea întregului proiect. Mai trebuie amenajate rigolele de scurgere a apei, intersecţiile cu drumurile vecine, marcajele pe şosea. Ar cam fi timpul să se apropie de final, după şapte ani de şantier”, a declarat primarul comunei Sântămărie Orlea, Ioan Filip, la sfârşitul întâlnirii de ieri, de la prefectură, în care, la iniţiativa prefectului Attila Dezsi, s-a analizat stadiul lucrărilor de investiţii şi reabilitare a drumurilor naţionale din judeţ. „Trebuie să stabilim nişte lucruri, să facem un bilanţ al lucrărilor executate pe DN 66, până acum, şi cele ce mai sunt de făcut. Să vedem ce trebuie să facă ei, dar şi ce dorim noi. Nu putem cere modificarea proiectului, dar o discuţie între noi trebuia să existe şi până acum. Dar e bine şi în al 12-lea ceas, decât niciodată”, a mai declarat primarul din Sântămărie Orlea.

A început construcţia unui pod nou peste Strei

Ieri, la solicitarea prefectului judeţului Hunedoara, a avut loc o întâlnire, la care DRDP Timişoara a detaliat acţiunile propuse a se realiza în anul 2010 în judeţul Hunedoara, dintre care: tronsonul de autostradă Lugoj–Deva; varianta de ocolire Deva–Orăştie la standard de autostradă; tronsonul de autostradă Orăştie-Sibiu; reabilitarea DN 66 Petroşani–Simeria; reabilitarea DN 76 Deva–Groşi; varianta de ocolire a oraşului Haţeg pe relaţia DN 68–DN 66 şi drumul de legătură DN 66A. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai primăriilor Pui, Băniţa, Băcia, Sântămărie-Orlea, Bretea Română, care şi-au expus problemele cu care se confruntă în contextul lucrărilor de modernizare la DN 66. Şi tot de ieri, au început lucrările la noul pod pestre râul Strei. „Va fi un pod din beton, care va face legătura între Sântămărie Orlea şi Balomir”, mai spune primarul Ioan Filip.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Calificare la Naţionale

Echipa de volei cadete a CSS Deva a obţinut calificarea la etapa pe ţară a Campionatului Naţional, după ce a...

Au prins „valul” medaliilor

Înotătorii de la CSS Hunedoara au cucerit 10 medalii în probele individuale şi două în cele de ştafetă la Campionatul...

Spitalele care te îmbolnăvesc

Pe parcursul anului trecut, dar şi în primul trimestru al acestui an, în spitalele din judeţul Hunedoara, au fost descoperite...

Închide