Construcţiile, cele mai profitabile afaceri

Cristina Ghenea

Deşi suntem în continuare în criză economică, în judeţ, construcţiile nu stau chiar rău. Aşa se explică şi câştigurile înregistrate de firmele de profil în anul trecut.

Comerţul, pe locul al doilea

Potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara, în capul listei cu principalele activităţi economice care generează venituri substanţiale, se află lucrările de construcţii rezidenţiale şi nerezidenţiale, cu o cifră totală de afaceri de peste 708 milioane de lei. Cât despre locurile doi şi trei, acestea sunt ocupate de activitatea de comerţ. Din comerţul cu amănuntul, s-a obţinut o cifră de afaceri de aproximativ 350 de milioane de lei, în timp ce patronii en-gros-urilor de produse alimentare, băuturi şi tutun au înregistrat  venituri totale de peste 260 de milioane lei în anul trecut.

Câştiguri sporite de construirea autostrăzii

Tot reprezentanţii DGFP Hunedoara mai spun şi că sunt unele activităţi economice, care au devenit mai profitabile, în judeţ, de când a început construirea autostrăzii Deva-Orăştie. Astfel, firmele care se ocupă cu transportul rutier de mărfuri, cele care comercializează materiale de construcţii sau cele care execută lucrări de construcţie a drumurilor, au numai de profitat în această perioadă. Cifrele de afaceri înregistrate în aceste domenii, anul trecut, variază de la aproximativ 159 de milioane de lei, până la circa 208 milioane lei. „Aceste activităţi se regăseau şi până acum, printre cele mai profitabile, la nivel judeţean, însă demararea lucrărilor la autostradă a avut o influenţă considerabilă asupra creşterii veniturilor în domeniile respective“, a precizat Liviu Beldean, purtătorul de cuvânt al DGFP Hunedoara. Celelalte poziţii din top sunt ocupate de centrele de fier vechi, cu venituri totale de aproximativ 195 milioane lei, de societăţile ce produc piese metalice, dar şi de cele ce se ocupă cu materialele lemnoase.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare