Construcţia deponeului ecologic este în întârziere

Carmen Cosman

Dacă nu se vor mişca mai repede, autorităţile din judeţul Hunedoara riscă să piardă finanţarea pentru proiectul privind managementul deşeurilor.
Autorităţile din judeţul Hunedoara sunt în întârziere cu proiectul pentru managementul deşeurilor şi asta, după ce luni în şir, au căutat o locaţie pentru amplasarea deponeului ecologic. “Trebuie să clarificaţi cât mai repede toate problemele pe care le mai aveţi, pentru a finaliza aplicaţia de finanţare. Nu ştiu dacă vă puteţi permite să pierdeţi 58,6 milioane euro, în condiţiile în care aveţi nouă depozite cu activitate sistată, iar alte patru depozite neconforme cu termene de sistare a activităţii, două în 2015 şi celelalte două în 2016”, a avertizat ministrul Mediului, Laszlo Borbely (foto).
De asemenea, referitor la proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ, proiect care de asemenea are întârzieri, ministrul Borbely le-a cerut reprezentanţilor autorităţilor locale să urgenteze rezolvarea problemelor ce ţin de finalizarea aplicaţiei de finanţare, astfel încât, să poată fi semnat contractul cel târziu la începutul anului 2012. “Proiectele din sectorul de apă sunt cel mai greu de realizat. Sunt proiecte mari, cu perioadă de implementare mai largă. Practic, vă aflaţi pe ultima sută de metri. Ştiţi bine, cea mai mare problemă este implementarea şi apreciez faptul că aţi pornit deja unele licitaţii, fără a aştepta semnarea contractului de finanţare. Din experienţa altor judeţe, vă spun că proiectele cele mai avansate sunt cele în care beneficiarii au pornit lucrări din fonduri proprii, înainte de  semnarea contractelor de finanţare”, a precizat ministrul Mediului şi Pădurilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.