Constantina Diţă vrea să fie preşedintele Federaţiei Române de Atletism

Campioană olimpică la maraton în 2008, Constantina Diţă (foto), a declarat că intenţionează să candideze, anul viitor, pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, funcţie deţinută acum de Florin Florea. Fosta atletă se află în această perioadă într-un turneu prin România, vizitând cluburile de atletism, pentru a vedea condiţiile în care care se pregătesc sportivii din ţara noastră.
„Este o ocazie importantă pentru mine. Vreau să merg pe la toate cluburile de atletism din ţară, să văd în ce condiţii de pregătesc atleţii noştri, copiii, viitori cam­pioni ai României, pentru că este impor­tant să le creăm condiţii copiilor şi spor­tivilor de performanţă. (…) Sper să am timp să ajung pe la toate cluburile de la noi din ţară. Sunt 251 de cluburi la noi în România. (…) Sper să ajung la toate şi să văd ce condiţii au fiecare club şi să pu­tem să îmbunătăţim condiţiile pentru fiecare în parte”, a declarat Constantina Diţă.
Aceasta a adăugat că e nevoie de baze sportive mult mai bune şi mai nume­roase, în condiţiile în care, în Statele Unite, de exemplu, fiecare liceu are un te­ren cu pistă de atletism şi a precizat că în calitate de preşedinte al FRA şi-ar dori să creeze condiţii cât mai bune de pregătire pentru atleţi, deoarece acum atletismul din România este pe o pantă des­cen­dentă şi să facă un stadion ce ar putea găzdui competiţii internaţionale.
Constantina Diţă a participat la opt ediţii ale Campionatelor Mondiale de semi­maraton şi a cucerit şapte medalii, ea a fost numită de World Athletics am­ba­sadoare a Campionatelor Mondiale de semimaraton, desfăşurate luna trecută la Gdynia (Polonia).
În prezent, Diţă îşi împarte timpul între România şi Statele Unite, fiind încă implicată în sport, ca fondatoare şi organizatoare a cursei anuale Bucharest International 10 km.
Constantina Diţă continuă să alerge la cei 50 de ani ai săi, iar anul trecut a încheiat maratoanele de la Berlin şi New York City şi speră ca într-o zi să alerge toate cele şase Mari Maratoane, singurul care îi lipseşte fiind cel de la Boston.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare