Capacitatea de tratare a cazurilor Covid -19 și testare la spitalul județean crește cu 50 la sută

Ieri, la o săptămână după ce președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (foto), a solicitat creșterea capacității de tratare a pacienților infectați cu noul coronavirus la Spitalul Județean de Urgență din Deva, au fost identificate primele soluții.
În cadrul unei întâlniri pe care a convocat-o șeful administrației județene în această dimineață, la care au participat subprefectul județului Hunedoara, Dorel Bretean, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, managerul SJU Deva, dr. Emil Stoica Mariș și directorul medical, Lucian Miron, au fost prezentate primele soluții care vizează creșterea cu 50 la sută a capacității de tratare și testare. Concret, numărul de paturi alocate pacienților cu forme medii și severe va crește în zilele următoare cu 33 de paturi, dintre care trei vor deservi secția de Terapie Intensivă. De asemenea, capacitatea de testare va crește de la 200 de teste pe zi, la 300. În plus, cazurile ușoare și medii vor fi tratate la sanatoriile de Pneumoftiziologie din Geoagiu și Brad unde sunt alocate 110 paturi.
„Dragi hunedoreni, pandemia prin care traversăm ne-a luat de lângă noi oameni dragi, rude, prieteni. Vă îndemn să tratați cu responsabilitate această perioadă și să respectați toate măsurile sanitare care ne pot apăra pe acest virus, pe noi și pe cei dragi nouă!”, a transmis Laurențiu Nistor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare