Sport

Constantin Din este noul președintele al Federației Române de Handbal

Fostul arbitru internațional de handbal, omul de afaceri Constantin Din (foto), a fost ales în funcţia de pre­şedinte al Federaţiei Române de Handbal (FRH). El îl înlocuiește pe Alexandru Dedu în această postură.
Constantin Din a obţinut 157 de vo­turi în turul doi, în timp ce Alexandru Dedu a obţinut doar 66 de vo­turi. Ceilalţi doi can­didaţi, Bogdan Voina şi Maximilian Gavrilă, au obţinut 48, respectiv un vot în primul tur.În turul al doi­lea, Bogdan Voina, fiul mareului hand­balist Radu Voina, le-a reco­man­dat celor care l-au votat să-l susţină pe Din.
Hunedoreanul Vasile Stângă (65 de ani), component al generației de aur din handbalul masculin românesc, e de părere că noul președinte Constantin Din ar trebui să aibă ca punct prioritar resetarea arbitrajului la toate eșaloa­nele. „Noi, cei care am făcut ceva pen­tru acest sport, atunci când ne-am spus of-urile și ne-am împotrivit lui Dedu, nu am făcut-o pentru a susține un anume candidat, așa cum total gre­șit a înțeles domnul Dedu. Nu dorim altceva decât binele aces­tui sport. De aceea, îl rugăm pe noul pre­ședinte să încerce să rezolve cât mai repede această problemă a ar­bitrajului, care este cea mai gravă”, a spus Vasile Stângă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.