Politica si administratie

Consiliul Local Bucureşci, din nou, funcţional

Nicolle Ebner

Se pare că instanţa nu a fost de acord cu decizia primarului comunei Bucureşci, Mircea Ghilean (foto), de dizolvare a Consiliului local şi, în consecinţă, aleşii locali şi-au reluat activitatea, din această lună. Odată cu revenirea consilierilor, a scăpat şi primarul de cea mai mare povară, bugetul pe anul 2010.

În sfârşit, au adoptat bugetul pe 2010

„Nu am primit nici un document oficial, dar am auzit că instanţa a decis continuarea activităţii consiliului local. Nu am primit încă motivaţia, aşa că nu ştiu care au fost principiile care l-au determinat pe judecător să dea o asemenea soluţie. Aşa că mergem în continuare cu acelaşi consiliu. Nu mă deranjează. Important este faptul că după lecţia primită, consilierii nu au mai avut pretenţii şi am reuşit să adoptăm un buget foarte bine echilibrat pe nevoile urgente ale comunei, deci, în slujba comunităţii”, a declarat primarul comunei Bucureşci. Vă reamintim că primarul Mircea Ghilean a dizolvat consiliul local în luna noiembrie 2009, supărat pe dezinteresul celor 11 consilieri faţă de proiectele propuse de el pentru lucrări în comună. Aleşii locali nu au adoptat, în trei şedinţe ordinare consecutive, nici o hotărâre. Or, conform legii, în astfel de situaţii, consiliul local poate fi dizolvat.

În reparaţii capitale

Pentru 2010, este planificată finalizarea lucrărilor în infrastructura de drumuri comunale, respectiv: modernizarea drumului Curechiu-Valea Carelor cu bani de la bugetul de stat şi a drumurilor vecinale judeţene din cătunele Fodori şi Cosmeşti. „Am primit asigurări de la Consiliul Judeţean Hunedoara, că se vor continua lucrările la modernizarea DJ, care face legătura cu Geoagiu. De asemenea, împreună cu primarul comunei Băiţa, vom stabili strategia, pentru a transforma drumul de căruţe care leagă Bucureşci de Băiţa, într-un drum de circulaţie rutieră. Tot în acest an, Căminul Cultural din satul Şesuri intră în reparaţii capitale şi vom finaliza lucrările la căminul cultural din centrul de comună”, afirmă Mircea Ghilean.

One thought on “Consiliul Local Bucureşci, din nou, funcţional

  • domnule primar daca nu faci drumu spre valaie am sati sparg toate geamurile de la casa

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura