FlashPolitica si administratie

Consiliul Judetean va prelua Statiunea Vata

05 Vata 11

Nicolle Ebner

Consiliul Judeţean Hunedoara se pregăteşte să preia administrarea Staţiunii Vaţa. Ieri, consilierii judeţeni au fost de acord cu înfiinţarea SC „Compania judeţeană de turism Hunedoara” SA, astfel încât, să aibă toate pârghiile legale pentru preluarea staţiunii, în cazul în care ministerul Apărării se decide să o închidă.

Acţionar unic 
Capitalul social al SC „Compania judeţeană de turism Hunedoara” SA  este de 90.000 de lei, împărţit în 9.000 de acţiuni, fiecare acţiune având o valoare nominală de 10 lei. Acţionar unic şi fondator al societăţii turistice este Consiliul Judeţean Hunedoara, iar drepturile şi obligaţiile corespunzătoare participaţiilor deţinute la această societate comercială, vor fi exercitate prin consilierii judeţeni în funcţie, mai puţin cei doi vicepreşedinţi, Costel Avram şi Ioan Rus şi preşedintele Mircea Ioan Moloţ. „Judeţul a primit o palmă, în momentul în care Romtelecom a decis închiderea Staţiunii Vaţa, unul dintre cele mai importante obiective turistice din judeţ. Ne-am bucurat când, anul trecut, ministerul Apărării a preluat staţiunea, pentru a o reda circuitului turistic, dar şi pentru a o pune la dispoziţia soldaţilor români, în vederea recuperării. Acum, suntem pe cale de a primi o nouă palmă, deoarece se anunţă că Staţiunea Vaţa va fi închisă din nou. Nu vom permite asta şi am înfiinţat societatea turistică tocmai pentru ca, la momentul potrivit, CJH să preia administrarea staţiunii”, explică Mircea Ioan Moloţ raţionamentul care a stat la baza înfiinţării SC Compania judeţeană de turism Hunedoara SA.

Strategie pentru turism
De la aderarea României la Uniunea Europeană, perspectivele privind viitorul judeţului Hunedoara s-au schimbat considerabil, sectorul turistic fiind perceput ca unul dintre cele mai promiţătoare, pentru următorii 10 ani. CJH a adoptat „Strategia de dezvoltare turistică a judeţului Hunedoara”, pentru perioada 2008-2013, considerând că acesta este unul dintre domeniile prioritare ale judeţului, pornind de la resursele uriaşe ale acestuia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura