ActualitatePolitica si administratie

Consiliul Județean susţine înfiinţarea unui consorţiu regional pentru dezvoltarea învăţământul dual tehnic

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara sus­ţine înfiinţarea unui consorţiu regional integrat pentru învăţământul dual, în cadrul căruia să fie dezvoltat un campus profesional integrat alături de alţi 22 de parteneri, proiectul urmând să fie finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Re­zilienţă (PNRR), a in­format administraţia jude­ţeană.

 

Lider de proiect

Acordul de par­teneriat între CJ Hunedoara şi cei­lalţi 22 de par­teneri din cadrul „Con­sorţiului Re­gio­nal Integrat pentru Învă­ţă­mântul Dual TehnoHub Vest” a fost aprobat, miercuri, într-o şedinţă de îndată a ins­ti­tuţiei. Cu acest prilej, a fost aprobată şi o cofinanţare a pro­iectului în valoare de 2,1 milioane de lei, pentru realizarea consor­ţiului.
„Avem nevoie de forţă de muncă tânără, specializată în meseriile viitorului, pentru că industria locală, aflată într-o continuă di­namică, trebuie să devină şi să se menţină competitivă pe piaţa economică euro­peană. Tehnologia avansează pe zi ce trece, iar noi trebuie să ţinem pasul cu toate aceste transformări. Educaţia tehnică tre­buie valorificată la potenţialul său maxim. Judeţul Hunedoara merită să aibă pe teritoriul său un astfel de hub educaţional cu profil tehnic”, a afirmat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto).
Lider de proiect în acest parteneriat este oraşul Simeria, pe teritoriul căruia va fi construit un campus profesional integrat. Primăria oraşului Simeria va asigura coor­donarea proiectului, pregătirea şi de­pu­ne­rea cererii de finanţare, în colaborare cu ceilalţi membri ai consorţiului şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.
Din consorţiu mai fac Universitatea din Petroşani şi Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, majoritatea colegiilor şi liceelor tehnologice din judeţul Hunedoara, ope­ratorii regionali de apă ai judeţului, Ins­pectoratul Şcolar, AJOFM Hunedoara şi o serie de companii private din zonă. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura