Consiliul Judeţean, lider al parteneriatului pentru Green Line Valea Jiului

15 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Politica si administratie

Adriana Năstase

În urmă cu câteva zile, la sediul Consiliului Jude­ţean Hunedoara a avut loc o întâlnire convocată de conducerea instituţiei la care au participat mem­brii Unităţii de Implementare a Proiectului „Linia Verde de autobuze electrice între Petrila – Petro­şani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” şi reprezentantul firmei care va realiza Vineri proiectul tehnic.

Nu are capacitatea financiară
Deoarece proiectul este în parteneriat cu toate localităţile din Valea Jiului, iar UAT Vulcan nu are capacitatea financiară de a susţine contribuţia aferentă proiectului, s-a solicitat preluarea calităţii de lider al parteneriatului de către Consiliul Judeţean Hunedoara. Acest statut a fost aprobat prin hotărâre de Consiliu Judeţean în şedinţa de joi, 11 februarie 2021 şi prin hotărâri ale consiliilor locale din Valea Jiului.

Transport public civilizat şi ecologic
„Am dorit să avem o discuţie cu proiectantul pen­tru a identifica provocările acestui proiect şi pro­blemele cu care s-ar putea confrunta în următoarea perioadă. Pentru Valea Jiului, implementarea acestui proiect în valoare de 84,6 de milioane de lei va în­semna asigurarea unui transport public de persoane civilizat, ecologic, la standarde înalte”, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele CJ Hunedoara.
Conform proiectului, care este finanţat din fonduri europene, cu banii atraşi vor fi executate lucrări de infrastructură de transport şi vor fi achiziţionate mijloace de transport în comun ecologice.
„În baza hotărârilor care sunt adoptate de fiecare partener în parte, CJ Hunedoara devine lider de par­te­neriat. La momentul în care preluăm coor­donarea acestui proiect, progresul înregistrat este de 1,69% pe componenta 1 şi de 0,55% pe com­ponenta 2. Chiar dacă proiectul se află în întârziere, am convingerea că din acest moment vom apăsa pedala de acceleraţie, iar Valea Jiului va avea un trans­port public modern între cele 6 localităţi”, a declarat Costel Avram, ad­minis­tratorul public al jude­ţului Hunedoara.
Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat la data de 12 septembrie 2019. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2022.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sistem de monitorizare video în parcuri şi la locurile de joacă

Magdalena Şerban În aceste zile în care frigul a pus stăpânire cam peste tot, cei de la Serviciul Public de...

Agresorul copilului din Hunedoara rămâne în arest

Bărbatul care a trântit de pământ un copil de 13 ani şi l-a agresat şi pe fiul său, de 8...

Ucisă cu zeci de lovituri de cuţit

Deveanul de 41 de ani, Claudiu Viorel Deaconu, care şi-a ucis fosta concubină în Cisnădie şi a fugit la Deva,...

Închide