Consiliul Judeţean Hunedoara va construi embargouri de protecţie pe râurile din judeţ

15 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Întrebarea cu schepsis

Întrebare:

Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat 10 milioane de lei pentru construirea unor embargouri de protecţie împotriva inundaţiilor, în zonele cele mai periclitate din judeţ. Consideraţi că este o iniţiativă bună?

Magda CristeaMagda Cristea, 54 ani, Deva, casnică:
Este foarte bine să construiască embargouri de protecţie. Mi se pare o iniţiativă foarte bună. Mai sunt şi alte priorităţi, dar cred că ar trebui luate măsuri în privinţa inundaţiilor. Dar să nu mă luaţi cu chestii de genul camera ascunsă….

Madalina FloreaMădălina Florea, 21 ani, Deva, confecţioner cablaje:
Mi se pare exagerată suma. Cred că sunt bune embargourile, dar sunt prea mulţi bani. Indiferent ce părere avem noi, oricum, ăia fac ce vor ei, aşa că degeaba ne întrebaţi.

Aron UngurAron Ungur, 54 ani, mecanic utilaje, Deva:
Eeeeh, dacă s-ar face… Tovarăşul Moloţ este unde este… Politica e grea… Dacă se va face aşa ceva este bine, râurile ar trebui îndiguite, ca să nu se mai producă inundaţii, am avea şi noi de muncă. Despre embargouri, ce aş putea să vă spun… alea sunt cu totul altceva.

Liviu LejaLiviu Leja, 40 ani, Pui, şofer:
Banii sunt într-adevăr mulţi, dar ce este ieftin în ziua de astăzi? Ar fi bine să construiască pe toate râurile embargouri de protecţie, ca să nu mai existe risc de inundaţii.

Alin FloreaAlin Florea, 23 ani, Deva, inginer protecţia mediului:
Am o părere bună despre acest proiect, pentru că eu tocmai sunt de la mediu. Ar trebui să construiască embargouri pe toate râurile din judeţ.

Roman IgretRoman Igreţ, 67 ani, Deva, pensionar:
Ce vreţi să spuneţi cu embargouri? Termenul înseamnă cu totul altceva. Embargoul înseamnă blocarea importurilor şi a exporturilor faţă de un anumit stat. Aţi crezut că nu ştiu ce înseamnă embargo?

Explicaţie:
Embargo = Interzicere de către un stat a exportului sau importului de mărfuri ori a capitalurilor într-o sau dintr-o ţară, ca sancţiune pentru încălcarea unor reguli sau principii de drept internaţional sau ca mijloc de presiune politică. 2. Reţinere de către un stat a navelor comerciale sau de mărfuri ale altui stat aflate pe teritoriul său, în condiţiile în care a survenit un conflict între statele respective (conform DEX).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gligor asigurã cã la Consiliul Judeţean va fi transparenţã totalã

De când preşedintele şi vicepreşedintele liberali ai Consiliului Judeţean Hunedoara au fost suspendaţi din funcţii, lucrurile au început să se...

Hunedoara va avea un centru de recuperare pentru copii

Copiii cu probleme neuromotorii din municipiul Hunedoara ar putea beneficia de asistenţă medicală specializată, într-un centru modern de recuperare, care...

Vochiţoiu nu crede într-o trãdare

Apele se tulbură din ce în ce mai mult pe scena politică din Valea Jiului, după ce mai mulţi aleşi...

Închide