Consiliul Judeţean ar putea prelua patrimoniul fostei Mine Petrila

9 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Consiliul Judeţean Hunedoara va analiza oportunitatea achiziţionării de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA (SNÎMVJ) a obiectivelor de patrimoniu cultural de la fosta Exploatare Minieră Petrila şi a terenurilor din perimetrul acestora.

În acest sens, marţi a avut loc o întâlnire la care au participat administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, consilierul judeţean Doiniţa Bălănesc, managerul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva, Liliana Ţolaş, şeful serviciului administrare a domeniului public din cadrul CJ Hunedoara, Marius Munteanu, primarul oraşului Petrila, Vasile Jurca şi reprezentanţii SNÎMVJ.
„Am fost pe teren la Petrila pentru a discuta posibilităţile de a valorifica împreună aceste clădiri. Cert este că dacă vom prelua în proprietate aceste obiective, există posibilitatea de a face la Mina Petrila o secţie a MCDR Deva care poate amenaja aici un Muzeu al Mineritului, aşa cum există şi posibilitatea ca unele clădiri să fie date în administrare Primăriei Petrila. În ceea ce priveşte suprafaţa de circa 16 hectare de teren cred, că poate fi pusă la dispoziţia investitorilor, pentru că el beneficiază de acces la tot ce înseamnă utilităţi”, a declarat Costel Avram.
Mâine, joi, 11 iulie 2019, la ora 12, la sediul CJ Hunedoara, va avea loc o nouă întâlnire în cadrul căreia vor fi analizate propunerile identificate în urma discuţiilor de astăzi. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cine plăteşte matrapazlâcurile reabilitării Casei de Cultură din Hunedoara?

Noroc cu Curtea de Conturi, care dispune unele măsuri ce pot duce la rezolvarea unor situaţii încurcate care se întâlnesc...

Anunţ finanţe, 10.07.2019

Amenzi de peste 60.000 de lei acordate de poliţiştii locali din Deva

Cele mai multe sancţiuni au fost date de poliţiştii de la Serviciul de Ordine şi Linişte Publică a Poliţiei Locale...

Închide