Cine plăteşte matrapazlâcurile reabilitării Casei de Cultură din Hunedoara?

9 iulie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Noroc cu Curtea de Conturi, care dispune unele măsuri ce pot duce la rezolvarea unor situaţii încurcate care se întâlnesc prin instituţiile publice.

Un exemplu este cel al lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură din municipiul Hunedoara. Investiţia, demarată cu mare tam tam în urmă cu opt ani, s-a împotmolit înainte să se termine treaba.

Comisie pentru investiţie
În 2011, clădirea este transferată, în acte, de la Primăria Hunedoara la Consiliul Judeţean Hunedoara, tocmai pentru a putea fi reabilitată, întrucât la judeţ erau banii necesari. Începe reabilitarea şi, după un timp, constructorul declară că a finalizat lucrările. Ca urmare, s-a constituit o comisie care a verificat dacă acestea au fost finalizate în totalitate şi de calitate, conform proiectului. În momentul în care comisia a început verificările în vederea recepţiei finale, s-a constatat că în teren nu există o serie de elemente comunicate de dirigintele de şantier, precum bazinul de apă, absolut necesar în caz de incendiu şi fără care pompierii nu dau autorizaţia de funcţionare a imobilului. Tot atunci s-au constatat deficienţe în realizarea unor lucrări. În aceste condiţii, a fost oprită garanţia de bună execuţie a constructorului în valoare de 60.000 de lei şi Consiliul Judeţean Hunedoara nu a mai acceptat la plată ultima situaţie de lucrări.
Constructorul, firma Only Me, ce a aparţinut primarului comunei Şoimuş, Mihai Irimie (n.r.- pe vremea când acesta nu deţinea această funcţie), se află în faliment. Acum, Curtea de Conturi obligă Consiliul Judeţean să soluţioneze cumva situaţia pierderii unor sume importante cu investiţia respectivă.
Secretarul judeţului, Daniel Dan, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că a fost constituită o comisie la nivelul instituţiei, care în două săptămâni finalizează raportul în acest caz. Adică, trebuie să se vadă cine a greşit, cine nu a respectat contractul, dacă lipsesc obiecte care ar fi trebuit să fie montate la Casa de Cultură. ”Când vom cunoaşte cine şi ce a greşit, vom declanşa un litigiu împotriva vinovaţilor pentru recuperarea sumelor respective”, a afirmat Daniel Dan. Toate bune şi frumoase, numai să nu cumva să se întâmple să nu fie puşi la plată adevăraţii vinovaţi, ci nişte salariaţi ai Consiliului Judeţean.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. bocu spune:

    cine răspunde?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ finanţe, 10.07.2019

Amenzi de peste 60.000 de lei acordate de poliţiştii locali din Deva

Cele mai multe sancţiuni au fost date de poliţiştii de la Serviciul de Ordine şi Linişte Publică a Poliţiei Locale...

Nereguli depistate de inspectorii sanitar-veterinari

Controalele derulate pe parcursul lunii trecute au vizat produsele alimentare de origine nonanimală. Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru...

Închide