Consiliul Judeţean a aprobat contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 80 de milioane de lei

Consiliul Judeţean Hunedoara a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind aprobarea contractării unei finan­ţări rambursabile interne în valoare de 80 de milioane de lei.
Având în vedere bugetul redus care revine Consiliului Ju­deţean Hunedoara în acest an, legislativul judeţean a aprobat propunerea executivului de a contracta o finanţare ram­bursabilă cu maturitate de maximum 20 de ani.
„Sub nicio formă nu ne putem, baza doar pe banii alocaţi de guvern. Fără atragerea de fonduri europene şi fără un cre­dit – pe care sperăm să-l avizeze favorabil Ministerul Finan­ţelor, putem spune că investiţiile ar putea fi blocate în acest an. Mulţumesc consilierilor judeţeni că au înţeles necesitatea contractării acestui împrumut şi îi asigur că banii vor fi folosiţi pen­tru finanţarea investiţiilor Consiliului Judeţean Hune­doa­ra”, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele CJ Hunedoara..
Printre obiectivele care au nevoie de finanţări generoase în acest an se numără reabilitarea Casei de Cultură din mu­nicipiul Hunedoara (care urmează să fie finalizată la începutul lunii decembrie), modernizarea şi reabilitarea unor drumuri judeţene, precum şi amenajarea unei parcări în zona staţiunii Straja.
„Numărul de turişti care vin în Straja creşte de la un an la altul. Ştim că administraţia locală nu are fondurile necesare pentru un astfel de proiect, de aceea ne-am asociat şi ame­najăm această parcare la baza telegondolei. Vor fi create sute de locuri noi de parcare. De asemenea, am fost în această iarnă la Straja şi, dacă turiştii erau foarte mulţumiţi de pârtii, ce să vă spun despre parcarea de la barieră, din staţiune. Maşinile erau aproape îngropate în zăpadă. Acolo trebuie să găsim o sursă de finanţare pentru a construi o parcare supraterană”, a declarat Laurenţiu Nistor.
Proiectul de hotărâre a fost votat de 30 de consilieri judeţeni, în timp de 3 s-au abţinut. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Densuş, comuna deschisă spre vaccinare

Magdalena Şerban Administraţia publică din Densuş speră să ajungă caravana de vaccinare şi aici, existând persoane care doresc imunizare contra...

Cum vrea şeful Consiliului Judeţean să susţină primăriile cu bugete mici

Adriana Năstase Ieri, Consiliul Judeţean Hunedoara a adoptat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 27.134.000...

Primăria Hunedoara vrea demolarea cinematografului „Modern”

Adriana Năstase Primăria Hunedoara continuă seria acţiunilor în instanţă privind demolarea unor clădiri degradate din municipiu. Se ştie că există...

Închide