ActualitateComunitate

Consilierul onorific al ministrului Sănătății, cu Asociația Salvital la Lelese

Caravana Salvital a ajuns, ieri, la Lelese, una dintre comunele din Ținutul Pădure­nilor, cu populație mult îmbătrânită, care trăiește în sate aflate la distanță apre­ciabilă față de spitalul din Hunedoara sau de cele mai apropiate cabinete ale me­dicilor de familie.

Consultații gratuite
Asociația Salvital, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, derulează de aproape doi ani, un proiect complex de evaluare a stării de sănătate a populației prin teleme­dicină și teleconsultații, care se adresează, în principal, locuitorilor din comunitățile rurale izolate.
„A fost o mare bucurie să o am alături, astăzi (n.r.-ieri), pe doamna doctor Cristina-Daniela Ștefan, consilier onorific al mi­nistrului Sănătății, dr. Alexandru Rafila, care a dorit să vadă la fața locului cum se de­rulează acest program. Împreună cu dom­nia sa și cu medicul Ioan Demeter, consilier județean și membru în consiliul director al Asociației Salvital, am însoțit echipajele paramedicale la Lelese, unde câteva zeci de locuitori s-au prezentat pentru consultațiile gratuite oferite prin proiect.
Evaluarea stării de sănătate a populației prin telemedicină și teleconsultații este, fără îndoială, un model de bune practici în acest domeniu, care vine în sprijinul cate­go­riilor vulnerabile de locuitori din județul Hunedoara, care nu au posibilitatea să ajungă la medicul de familie sau la un medic specialist. Prin testele efectuate de către paramedici, se are în vedere depistarea pre­coce a unor afecțiuni grave din sfera cardio-vasculară, a bolilor metabolice sau a bolilor respiratorii, precum și tratarea eficientă a acestora.
Activitățile în teren ale echipajelor Salvital se concretizează și prin campanii punctuale de prevenire și depistare a unor afecțiuni me­dicale. Este și cazul campaniei care va avea loc vineri, 20 octombrie, la Deva, cu prilejul Zilei Mondiale a Osteoporozei. Ac­țiunea se va desfășura la Centrul Me­dico-Social „Sfântul Ierarh Nectarie” al Episcopiei Devei și Hunedoarei, între orele 10.00 – 15.00, iar solicitanții vor beneficia, în mod gra­tuit, de investigații de Osteo­den­si­to­me­trie”, a declarat Laurențiu Nistor, pre­șe­din­tele Consiliului Județean Hunedoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura