Consilierii PSRO David şi Mureşan, excluşi din partid

Sorina Popa

După votul în Consiliul Local Deva, când s-a ales viceprimarul care va conduce instituţia în locul fostului edil şef, Mircia Muntean, care a fost încarcerat, conducerea PSRO Hunedoara a luat măsuri interne.
Astfel, viceprimarul Devei, Răzvan Mareş, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSRO, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că aleşii locali Ioan David (foto dreapta) şi Florin Mureşan (foto stânga), care au participat la şedinţa Consiliului Local şi au votat pentru alegerea lui Ovidiu Moş în funcţia de primar interimar, au fost excluşi din partid. Mareş a declarat imediat după vot că va fi analizată situaţia şi se vor lua măsuri împotriva celor care nu au respectat disciplina de partid. „Decizia partidului a fost să nu ne prezentăm la votul respectiv. Pentru că ei s-au dus la vot, am hotărât să-i excludem din PSRO”, a declarat Răzvan Mareş.
Contactat, consilierul local Ioan David a afirmat că „şedinţa la care s-a decis excluderea noastră din partid nu a fost statutară. Am participat la şedinţa de partid respectivă. Consider că nu s-au îndeplinit condiţiile pentru această măsură. Voi ataca decizia la Comisia de Arbitraj şi  Onoare a PSRO, iar dacă nu mi se va face dreptate, o voi ataca în contencios administrativ. Echipa lui Răzvan Mareş înseamnă toţi care fac ce spune el. Dacă nu, înseamnă că nu eşti în echipă. Nimeni nu mă poate obliga cum să votez în Consiliul Local. Ar fi o infracţiune să mă oblige să nu votez”, a spus Ioan David.
La rândul său, Florin Mureşan, care a participat la şedinţa respectivă a CL Deva, susţine că înainte cu o zi de şedinţa în care s-a ales cel care va conduce primăria până la organizarea alegerilor parţiale, nu ştia de hotărârea ca aleşii PSRO să nu se prezinte. „Nu mi se pare normal să ne ascundem. I-am anunţat pe colegi că nu e bine să ne ascundem. Bărbăteşte era ca toţi să vină la şedinţă. Eu nu sunt pus acolo (n.r.- în Consiliul Local Deva) să cedez. Aş înşela electoratul care a votat pentru PSRO şi, implicit, şi pentru mine. Voi ataca decizia de excludere din partid”, a declarat consilierul local PSRO Florin Mureşan.
În aceste condiţii, vom vedea ce se va întâmpla cu cei doi. Oricum, situaţia va mai dura, deoarece procedurile sunt greoaie. Până la rezolvare, atât Ioan David, cât şi Florin Mureşan rămân membri în Consiliul Local Deva.

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Autobergamo, start cu dreptul în semifinalele play-off-ului

Gruparea deveană de futsal a debutat cu succes în penultimul act al play-off-ului Ligii I, câştigând în deplasare, scor 4-1,...

Hunedoreanul Raul Bidiu, campion naţional de skandenberg

Hunedoreanul Raul Bidiu (foto), în vârstă de 42 de ani, a reuşit o performanţă deosebită pentru sportul din judeţ, cucerind...

Succes cu emoţii pentru CNS Cetate, după două reprize distincte

Gruparea din reşedinţa judeţului a obţinut a doua victorie consecutivă cu Ousmane N’Doye pe bancă, 3-2 în deplasare cu UTA...

Închide