Comunitate

Consiliere şi învăţare pentru elevi şi părinţi la Brad

04 Activitate de consiliereOana Mihnea

Şcoala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu“ din Brad, alături de alte trei unităţi de învăţământ din ţară şi Asociaţia EuroBrăila SM, implementează proiectul „Paşi în Educaţia Tuturor“, cofinanţat din fonduri europene.

Obiectivul general al proiectului îl constituie prevenirea şi corectarea abandonării timpurii a şcolii pentru 390 de preşcolari, în program fiind incluşi şi părinţii sau tutorii acestor elevi, dar şi rromii din şcolile şi liceele aflate în fostele regiuni miniere sau industrializate, atât din mediul rural cât şi din mediul urban.
În cadrul Şcolii Gimnaziale „Mircea Sântimbreanu“ din Brad există un Centru cu Programe Integrate care oferă activităţi pentru grupul ţintă al proiectului. Aici beneficiază de sprijin 70 de persoane, din care 16 preşcolari, 25 elevi cu risc de părăsire a cursurilor în programul „Şcoala după şcoală“, 10 persoane care au abandonat şcoala în programul „A doua şansă“ şi 19 părinţi.
„În timpul întâlnirilor, mai multe cadre didactice îşi folosesc experienţa acumulată de-a lungul anilor pentru a le dezvolta imaginaţia şi a le insufla participanţilor dragostea faţă de cunoaştere, lectură, matematică, sport, muzică şi mişcare. De asemenea, sunt oferite servicii de consiliere pentru părinţi şi copii, acestea fiind susţinute de consilieri de orientare şcolară. La întâlnirile colective şi individuale cu elevii şi preşcolarii este vizată dezvoltarea abilităţilor de comunicare, creşterea stimei de sine, formarea deprinderilor de învăţare eficientă şi de interacţiune socială. La cele cu părinţii se urmăreşte informarea cu privire la consecinţele părăsirii timpurii a şcolii, investigarea şi consolidarea relaţiei părinte-copil, dezvoltarea relaţiei de parteneriat cu cadrele didactice şi înţelegerea rolului educaţiei“, a declarat Ancuţa Miheţ, directoarea Şcolii Gimnaziale „Mircea Sântimbreanu“ Brad.
Programul educaţional este completat şi de un ajutor social, beneficiarii primind subvenţii lunare şi câte o masă caldă pe zi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura