Conservatorii iau atitudine împotriva lui Tokes

28 iulie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Conducerea Partidului Conservator (PC) solicită schimbarea vicepreşedintelui Parlamentului European, Laszlo Tokes (foto), ca urmare a declaraţiilor extrem de grave pronunţate de acesta, în 23 iulie, la Băile Tuşnad.

Potrivit conservatorilor, declaraţiile lui Tokes aduc atingere suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României şi reprezintă o formă de instigare la mişcări de stradă, în scopul enclavizării etnice şi dezmembrării statului român.

Cer schimbarea europarlamentarului

“Atunci când a intrat în Uniunea Europeană, România a crezut că participă la un mare proiect european de unire şi cooperare, nu de secesiune şi tribalizare etnică de tip medieval. Nicăieri în tratatul de aderare nu este scris că, prin aderarea la Uniune, România este obligată să suporte secesiuni interne pe motive etnice sau oficiali ai Parlamentului European care să vină să ne dea lecţii de organizare statală”, se arată în scrisoarea deschisă adresată de către conducerea PC, preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek. “Până şi alegerea domnului Laszlo Tokes ca vicepreşedinte al Parlamentului European este o palmă dată democraţiei şi dialogului la nivel european.

Păstrarea lui în această funcţie reprezintă însă, după genul de acţiuni pe care domnul Laszlo Tokes le intreprinde, o provocare adresată naţiunilor suverane şi bunelor relaţii dintre minorităţile etnice”, se menţionează în scrisoarea deschisă semnată de Daniel Constantin, preşedintele PC şi europarlamentarul Sabin Cutaş.

„Nici un vicepreşedinte al PE nu a fost vreodată demis şi nici nu a fost înlocuit din funcţie înainte de finalul mandatului său”, a răspuns PE, prin intermediul unui comunicat de presă.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, joi, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că aşa cum Kosovo şi-a dobândit independenţa, şi maghiarii din Transilvania ar putea să obţina autonomia. Tokes a mai declarat că Ţinutul Secuiesc ar trebui să urmeze modelul catalan, afirmând că, aşa cum au ieşit catalanii pe stradă, şi secuii ar putea ieşi, în stradă, pentru autonomia lor.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. raul spune:

    Sa iasa ca sa te ia la pumni ungur prost.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Dan Florea, fost manager al Spitalului Judeţean Deva

Bulina albă

Barna Bende, managerul Spitalului din Hunedoara

Ribiţa, între tradiţie şi modernizare

Încet, încet, după ce mineritul a dispărut din zona comunei Ribiţa, aici se dezvoltă alte afaceri, cum ar fi fabricarea...

Închide