Confruntare Dumitru – Vagner în instanţă

17 octombrie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Ieri, la Tribunalul Hunedoara a avut termen procesul în care şeful IPJ Hunedoara, comisarul şef Liviu Gabriel Dumitru (foto dreapta), l-a chemat în judecată pe jurnalistul Robert Vagner (foto stânga). Dosarul are ca obiect acţiune în constatare. Şedinţa de ieri a fost dedicată administrării interogatoriului depus la dosar de către pârâtul Vagner, la întrebări răspunzând Dumitru.
„Mi-au creat un disconfort major”
În esenţă, avocatul pârâtului a vrut să afle în ce fel articolele publicate de Vagner pe un site de ştiri pe care îl administrează i-au adus prejudicii de imagine şefului IPJ Hunedoara. În plus, acesta din urmă a fost chestionat şi pe seama materialelor publicate pe respectiva pagină electronică de către jurnalistul din Valea Jiului, cerându-i-se confirmarea sau infirmarea anumitor informaţii. Comisarul şef a răspuns la peste 40 de întrebări, răspunsurile fiind succinte. Totodată, Dumitru a fost întrebat de ce nu a cerut dreptul la replică la respectivele articole, acesta spunând următoarele: „Întrucât articolele erau trecute la rubrica de anchete, trebuia să fiu întrebat înainte să fie publicate. Mi-au creat un disconfort major, mi-au afectat viaţa personală, imaginea în societate şi autoritatea în instituţie.” În total, Dumitru a identificat 10 articole pe site-ul lui Vagner care i-au prejudiciat imaginea, conform celor afirmate de el.
I-a cerut despăgubire financiară
Robert Vagner susţine că în cadrul acţiunii de constatare, şeful IPJ Hunedoara i-a cerut o sumă de bani cu drept de despăgubire. „Cere despăgubiri de 200.000 de euro, este o încercare de intimidare şi de sufocare financiară a mea. Mă poartă pe drumuri cu acest proces”, a declarat Vagner.
Comisarul şef a deschis acest proces, chemându-l pe jurnalistul Robert Vagner în judecată, după ce a acesta a publicat pe site-ul său de ştiri mai multe articole, dar şi înregistrări audio în care scotea în evidenţă nereguli petrecute la IPJ Hunedoara.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Gore spune:

    Politistii lu peste, la placinte si gaini inainte, la razboi inapoi… va e ciuda mah ca va sunt descoperite gainariile si escrocheriile? De libertatea presei ati auzit? Succes la procese, ca la altceva si asa nu sunteti buni.

  2. gogol spune:

    Frace Praduitoru’ a sifonat si arestat mai multi decat politistul asta ! Chiar si Pera cu Literosu si cu taranul ala oparit de Margan au ajutat la arestarea multora .

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Monica Iacob-Ridzi a depus cerere de eliberare condiţionată

Fostul ministru Monica Iacob-Ridzi (foto) a depus la Judecătoria Gherla cerere de eliberare din penitenciar, înainte de data expirării integrale...

Bulina neagră 18.10.2017

Daniel Minea, tânăr din Aninoasa

Bulina albă 18.10.2017

Traian Ilincari, administratorul Cinematografului „Patria” din Deva

Închide