ActualitateFlash

Conductele vechi „taie” căldura în apartamentele din Deva

Livia Botici

Devenii care sunt încă legaţi la reţeaua comună de termoficare nu vor avea apă caldă şi, implicit, calorifere fierbinţi, până în momentul în care reprezentanţii Electrocentrale Mintia nu vor remedia o avarie produsă pe magistrala principală.

Spartă în trei locuri

Ieri dimineaţă, muncitorii de la Electrocentrale Mintia au demarat lucrările de remediere a avariei produse la conducta magistrală, cea care transportă apa caldă, de la Termocentrala Mintia. „Avaria s-a produs în zona autogării din Deva. Pentru a fi pe înţelesul tuturor, chiar şi a celor care nu sunt de meserie, magistrala principală care aduce apa caldă, de la Mintia, înspre caloriferele devenilor, este defectă. Mai exact, conducta, care are un diametru de un metru, s-a spart în trei locuri şi am fost nevoiţi să oprim de tot furnizarea agentului termic, până în momentul în care vom rezolva problema. Spărturile vor trebui sudate, dar este o suprafaţă destul de mare şi operaţiunea necesită timp. Astăzi, (n.r. -ieri), devenii nu vor avea apă caldă şi, cel mai probabil, abia miercuri seara, în jurul orei 18, oamenii vor avea căldură în case. Noi vom lucra non-stop, pentru ca avaria să se remedieze cât mai repede, deoarece ştim că afară este frig şi locuitorii Devei au nevoie de căldură”, a declarat Mircea Dan, director de exploatare la Electrocentrale Mintia.

Există risc de noi avarii

Deoarece conductele subterane care transportă agentul termic de la Termocentrala Minitia, până în apartamentele devenilor, nu au mai fost schimbate, ci numai peticite, de mai bine de 30 de ani, riscul unor noi avarii este aproape iminent. „Trebuie găsită o soluţie, împreună cu Primăria Deva, pentru ca aceste conducte să fie schimbate, deoarece, în orice moment, ele se pot fisura şi oamenii vor rămâne din nou fără apă caldă. Acum vine iarna, şi este prea târziu, dar la primăvară, trebuie văzut dacă există vreo soluţie. Noi, Electrocentrale Mintia, nu putem accesa fonduri europene, dar primăria poate, şi sperăm că o să găsim deschidere la ei pentru un asemenea proiect”, a mai declarat directorul de exploatare al Electrocentrale Mintia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.