CONDUCEREA JUDEȚULUI ÎI CHEAMĂ PE GUVERNANȚI LA DIALOG. Dorin Gligor, vicepreședinte al CJ Hunedoara: ”Decizia de divizare a CEH – un abuz din partea Guvernului”

25 aprilie 2015 | 5 Comentarii | Publicat in: Flash

dorin gligor       Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită de urgență ca o delegație guvernamentală să se deplaseze în județ,  pentru a discuta cu autoritățile județene despre intenția de divizare a Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Din acest motiv, vicepreședintele CJ Hunedoara, Dorin Gligorm, i-a transmis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care arată importanța consultării autorităților locale înainte de a se lua o decizie.

Scrisoarea deschisă către premier

”CJ Hunedoara a luat act de intenția Guvernului României de a reorganiza CEH în direcția divizării, situație în care s-a făcut vorbire şi de implicarea în acest proces a administrației județene. În acest sens, SOLICITĂM, în regim de URGENŢĂ, prezența unei  delegații guvernamentale în județul Hunedoara cu care să putem discuta privitor la implicațiile administrației județene despre care s-a făcut referire prin diferite surse, unele dintre ele venind chiar din zona sectorului energetic. Vă SEMNALĂM şi SUBLINIEM OPORTUNITATEA acestei discuții ÎNAINTE de luarea oricărei decizii privitoare la CEH. Impactul noii viziuni organizatorice fiind unul fără precedent pentru sectorul economic al județului Hunedoara, CJ Hunedoara are ÎNTREAGA RESPONSABILITATE față de comunitatea din județ şi considerăm că luarea oricărei decizii de descentralizare a activității CEH fără consultarea autorităților locale reprezintă un GRAV ABUZ. Ţineți cont, domnule prim-ministru, că sunt în joc slujbele a peste 7.000 de oameni şi a familiilor lor, iar orice decizie luată în pripă, fără consultări şi punerea la punct a unor detalii esențiale, se poate solda cu un cataclism social de care veți fi pe deplin răspunzător”, se arată în scrisoarea vicepreședintelui Dorin Gligor, adresată premierului Victor Ponta.

Administrarea CEH – neperformantă

Decizia de a diviza din nou activitatea de producție a energiei de cea minieră a venit odată cu acordarea ajutorului de salvare în valoare de 38 milioane de euro din partea Guvernului României pentru CEH. Potrivit proiectului de lege care reglementează acordarea finanțării, banii nu pot fi acordați pentru activitatea de minerit, conform acordurilor cu partenerii financiari internaționali, ci doar pentru activitatea de producție a energiei. De aceea a fost preconizată o divizare a activităților CEH, ceea ce din punctul de vedere al vicepreședintelui CJ Dorin Gligor ”este o dovadă a lipsei de performanță în administrarea complexului din ultimii doi ani”. ”Guvernul României a decis să ia un set de măsuri față de CEH al căror rezultat nu-l putem estima. Este o perioadă destul de lungă în care administrarea complexului a fost neperformantă. În ultimii doi ani au crescut datoriile și a fost încurajat clientelismul politic și neperformant în sfera de activitate a CEH. Orice măsură luată de Guvern fără a consulta autoritățile locale ar fi un abuz”, a explicat vicepreședintele Dorin Gligor, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. (Natalia Bumbac)

 

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Vili Rupa spune:

  E sansa privatizarii ,Guvernul nu trebuie sa se implice .E treaba Presedintelui de consiliul judetean sa gaseasca investitori .

 2. linda spune:

  Consider ca divizarea CEH este necesara pentru salvarea Termocentralei de la Mintia, care asigura printre altele si agentul termic pentru o parte din locuitorii municipiului Deva
  CEH este o societate cu capital integral de stat aflata in subordinea Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.Asa cum prevede Legea societatilor comerciale si HG 1023/2011 intersele statului, in aceasta societate, sunt reprezentate de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului. Deoarece actiunile CEH sint detinute in totalite de statul roman responsabilitatea privind oportunitatea divizarii revine numai acestui minister.
  Sigur, este necesar sa fie informate si autoritatile judetene si locale care nu au putere de decizie in aceasta societate.

 3. PNL ist autentic spune:

  De fapt
  Dorin a creeat OPORTUNITATEA sa-si negocieze presedentia CJ cu cu Ponta,
  iar cretinii cred in cuvintele politicienilor.
  A Ha Ha,

  Iar de drept, directivele europene sunt CLARE atat in privinta Ajutoarelor de stat in industrie, cat si in “Koabitarea” a doua activitati diferite sub aceeasi umbrella in energetica. Ambele directive incep cu NU in fata.

  Ce traducere interesanta a cuvantului ??!! parca ne ingretosasem candva de cuvantul “Directiva” !………….

  Dorine succes in negocierile cu Ponta, insa PNL Hunedoara, nu poate uita badaraniile tale si prin urmare NU TE VOM UITA/VOTA NICIODATA !!!

 4. Moise Nicoara spune:

  Daca se reintroduce alegerea presedintelui CJ de catre consilieri, ce poate negocia de acum ? Apoi, cum poate eluda nominalizarea partidului din care face parte ? Comentariile acestui penelist sunt autentic…de neautentice.

 5. Acelasi PNL ist spune:

  Bace Moise lasa oamenii sa comenteze si ar fi de bun simt sa comentezi faptele sau chiar articolul , nu mai comenta comentariile.
  dar stim ca o faci doar de dragul de a mai pupa o data in kur PSD ul.
  De data asta indirect, pentru ca nu are vina acum PSD ul ca mai negociaza cu inca o javra. Zic javra pentru ca se face ca nu cunoaste nici directivele europene si nici practica.
  Iar matale nu cunosti nici bunul simt nici masura cand te dai “perfect”.
  Utate bade in deal, e plin de monumente ale “perfectilor”.
  Asa ca marsh.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoți la locul de muncă

  Administratorul unei societăți comerciale din comuna Șoimuș a fost la un pas de necaz din cauza unor angajați  neserioși....

Ultima plimbare cu bicicleta pentru un tânăr de 19 ani

     Ieri dimineață, viața unui tânăr de 19 ani, din comuna Totești, s-a sfârșit din cauza unui accident stupid. Medicii...

N-a mai putut fi salvat

     Un copil din blocurile sociale din Colonia Petroşaniului, aflat la joacă pe malul Jiului de Est, a murit după...

Închide