Condiţii de lux la Complexul pentru bătrâni de la Orăştie

centru batrani orastie (2)Sorina Popa

La aproape trei ani de la inaugurare, Complexul de Servicii pentru Vârstnici din municipiul Orăştie este arhiplin. Vestea că aici se trăieşte foarte bine le-a făcut pe multe familii hunedorene să-şi interneze bătrânii aici. Şi nu au regretat. Numărul locurilor din complex este de 30.
Între 800 de lei şi 1.100 de lei pe lună
Potrivit primarului Orăştiei, Ovidiu Bălan, pentru bătrânii din municipiu, taxa lunară se ridică la aproape 800 de lei. „Pentru bătrânii care nu au domiciliul la noi în municipiu, taxa este mai mare, de 1.100 de lei. Bineînţeles, primăria subvenţionează costurile. La început, nu am dat voie decât vârstnicilor din Orăştie să se interneze în acest complex, dar apoi am ajuns la concluzia că e bine să-i lăsăm şi pe alţii să vină aici”, a declarat edilul şef al municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan.
Club pentru socializare şi agrement
Condiţiile pe care le au bătrânii de la complexul din Orăştie sunt de lux, fără nici o exagerare. Unii dintre ei nu au avut acasă asemenea condiţii, dar au şansa, acum, la bătrâneţe să beneficieze de lucruri deosebite. „Nu avem pacienţi care să nu se poată deplasa sau care suferă de senilitate avansată. Bătrânii sunt permanent supravegheaţi. Li se administrează tratamentul medical, noi ne ocupăm de asta, familiile nu mai trebuie să meargă la medicul de familie să le aducă reţete. Aici funcţionează o sală de recuperare şi masaj pentru cei internaţi”, a afirmat dr. Lucian Radu Bîrlea, medic medicină generală cu competenţă urgenţă medico-chirurgicală.
Pensionarii au sală de mese, un club cu o masă de biliard. Afară, în curte există o filigorie. Clădirea are un etaj, dar ea are un lift, astfel ca vârstnicii să poată urca mai uşor.
Complexul a fost realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, autoritatea de management fiind Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Investiţia a fost de aproape un milion de euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.