Condiţii de închiriere a parcărilor rezidenţiale din municipiul Deva

4 februarie 2019 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Consililul Local al Municipiului Deva a aprobat în şedinţa ordinară din 30 ianuarie 2019, regulamentul de închiriere pentru parcările neacoperite sau acoperite cu copertină din municipiul Deva, prin HCL nr. 11/2019. Regulamentul se referă la închirierea locurilor de parcare amenajate, situate în parcările de reşedinţă din Deva.

Contractele de închiriere din 2018 nu mai sunt valabile. Închirierea locurilor de parcare arondate blocurilor de locuinţe se va face în anul 2019 în baza unui nou contract de închiriere, care va fi valabil pe o perioadă de un an de zile, de la data încheierii lui. Chiria pentru parcarea respectivă se plăteşte pentru un an întreg, la data semnării contractului de închiriere.
Tarifele de parcare pentru anul 2019 sunt aprobate prin HCL nr.478/2018, după cum urmează:
– chiria anuală pentru parcările neacoperite: persoane fizice-107,68 lei; persoanele juridice-326,08 lei;
– chiria anuală pentru parcările acoperite cu copertină: persoane fizice-205,31 lei: persoane juridice-616,91 lei.
Locurile de parcare se pot închiria persoanelor fizice, doar la domiciliul acestora, pe baza cărţii de identitate/buletin care trebuie să corespundă cu blocul din zona unde este arondată parcarea pentru care se solicită închirierea. De asemenea, este necesar un act de proprietate al autoturismului sau de folosinţă (declaraţie notarială, contract de comodat/închiriere), autovehiculul să aibă drept de circulaţie pe drumurile publice cu ITP-ul valabil şi să fie înmatriculat în municipiul Deva.
În ceea ce priveşte închirierea locurilor de parcare persoanelor juridice, acestea se pot face doar la sediul social al firmei, conform Certificatului Unic de Înregistrare al firmei.
Proprietarii de autoturisme, de comun acord, vor întocmi un tabel nominal avizat de Preşedintele Asociaţiei de Proprietari, privind poziţia locurilor în parcare pentru fiecare solicitant, precum şi o schiţă de încadrare în zonă a parcării respective. Dacă parcarea este situată între două sau mai multe blocuri, locurile de parcare se vor împărţi între proprietarii de autoturisme din blocurile respective, cu aprobarea preşedinţilor de asociaţii de proprietari.
Fiecare proprietar sau utilizator de autoturism are dreptul la închirierea unui singur loc de parcare, chiar dacă deţine mai multe maşini. Dacă solicitantul are în proprietate un loc de parcare acoperit cu copertină sau un garaj, nu mai poate solicita rezervarea unui alt loc de parcare.
Pentru a beneficia de un loc de parcare, solicitantul nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gigi spune:

  conditia inmatricularii in deva este nu doar aberanta, dar si contrara tuturor principiilor constitutionale si europene!!!

 2. daniel spune:

  Domnul primar si d.nii consilieri;Ce parere aveti despre tarifele votate de d.voastra la concesionarea garajelor.Cred ca nu mai vreti sa continuati in mandatul urmator!!!

 3. pantea ion spune:

  Si noi astia, pe care ne-a executat gigolo Marginean cu modernizarile lui de *****, noi unde parcam ? Ca nu putem plati la primarie din cauza modernizarii prin proiecte ue facute de Marginean si Kalausz – arhitecta pacii !

  Acest Marginean e cel mai prost edil din cati a avut Deva in ultimii 100 de ani.
  A distrus cartiere intregi, arza-l focul Iadului.

 4. iovu spune:

  Aceeasi administratie mediocra de spelunca din provincie ! Regulamentul spune de fapt ca nu exista nici o regula pentru atribuirea locurilor de parcare! Proprietarii se bat intre ei pana cad de acord in asociatie !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Zăpezile Bucuriei în Valea Jiului

O nouă ediţie a evenimentului Zăpezile Bucuriei, programat în Staţiunea turistică Pasul Vâlcan, cu activităţi sportive specifice sezonului de iarnă,...

Evaluare în cazul acuzatului de omor din Vulcan

Tribunalul Hunedoara a cerut Serviciului de Probaţiune Hunedoara, în cazul lui Nicolae Maier, un referat de evaluare. Referatul ar urma...

Captiv în maşina răsturnată

Un şofer de 73 de ani a ajuns la Urgenţa Spitalului Orăşenesc Haţeg cu răni grave, după ce a fost...

Închide