Eveniment

Condamnaţi pentru moartea unui miner

Dana Istudor

Şase luni de închisoare cu suspendare au primit trei şefi de la Mina Vulcan pentru ucidere din culpă, după ce au fost găsiţi vinovaţi de către judecătorii din Petroşani.

Cei trei sunt vinovaţi de un accident de muncă produs în 2008, în urma căruia un miner a murit. Nicolae Cherciu, purtător de cuvânt al Judecătoriei Petroşani, a declarat că, în baza legislaţiei româneşti, s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de şase luni de închisoare, şi s-a dispus suspendarea condiţionată a pedepsei, cu termen de încercare de doi ani şi şase luni. Sentinţa pronunţată de Judecătoria Petroşani poate fi atacată cu recurs de către cei trei inculpaţi, în 10 zile de la pronunţarea ei, a mai spus Nicolae Cherciu.

Condamnarea vine în urma accidentului de muncă produs în mai 2008, când doi mineri au fost răniţi grav într-un accident de muncă produs în subteranul EM Vulcan, iar una dintre victime a decedat ulterior la spital. Cei trei şefi de la Exploatarea Minieră Vulcan rămân pe funcţii, cel puţin până când epuizează toate căile de atac ale sentinţei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura