Condamnaţi pentru moartea unui miner

9 februarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Dana Istudor

Şase luni de închisoare cu suspendare au primit trei şefi de la Mina Vulcan pentru ucidere din culpă, după ce au fost găsiţi vinovaţi de către judecătorii din Petroşani.

Cei trei sunt vinovaţi de un accident de muncă produs în 2008, în urma căruia un miner a murit. Nicolae Cherciu, purtător de cuvânt al Judecătoriei Petroşani, a declarat că, în baza legislaţiei româneşti, s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de şase luni de închisoare, şi s-a dispus suspendarea condiţionată a pedepsei, cu termen de încercare de doi ani şi şase luni. Sentinţa pronunţată de Judecătoria Petroşani poate fi atacată cu recurs de către cei trei inculpaţi, în 10 zile de la pronunţarea ei, a mai spus Nicolae Cherciu.

Condamnarea vine în urma accidentului de muncă produs în mai 2008, când doi mineri au fost răniţi grav într-un accident de muncă produs în subteranul EM Vulcan, iar una dintre victime a decedat ulterior la spital. Cei trei şefi de la Exploatarea Minieră Vulcan rămân pe funcţii, cel puţin până când epuizează toate căile de atac ale sentinţei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trei persoane rănite grav într-un accident pe DN 66

Trei persoane au fost grav rănite într-un accident ce s-a produs pe DN 66, între Bretea Strei şi Ruşi. Potrivit...

Soarta alegerilor din PNL Hunedoara, decisã pe 15 februarie

Conform deciziei luate ieri, de Biroul Permanent Central (BPC) PNL, rezultatul Conferinţei Judeţene extraordinare prin care a fost aleasă noua...

Elevii nu îl mai vor pe dascălul Alin Cioară la catedră

Colegii Lorenei Hurdea, eleva din clasa a X-a de la Colegiul Naţional „Avram Iancu“, din Brad, care s-a spânzurat la...

Închide