Condamnaţi la închisoare după ce au spart şi golit o hală de scule

Maximilian Gânju

Cinci indivizi au dat o spargere la o hală ce aparţine unei societăţi comerciale din muni­cipiul Deva, de unde au furat doi acumulatori auto, un generator de curent şi mai multe scule electrice profesionale. Furtul a fost anun­ţat de angajaţii unităţii, iar poliţiştii au organizat o acţiune în urma căreia i-au prins pe suspecţi. Toţi au fost găsiţi vinovaţi de către magistraţii Judecătoriei Deva.
Cei cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, au fost cercetaţi pentru furt cali­fi­cat ori tăinuire, dar doi dintre ei au fost acu­zaţi şi de conducere fără permis. Jude­că­toria Deva l-a condamnat zilele trecute pe Gheor­ghe-Casian Varga pentru conducere unui ve­hi­cul fără permis de conducere şi furt calificat la o pedeapsă totală de 5 ani închi­soare cu exe­cutare. Vasile Dănuţ Suiocan va executa 4 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi furt calificat, iar Nicolae Pîşu a primit 2 ani închi­soare pentru săvârşirea infracţiunii de furt ca­lificat, în forma de participaţie a compli­ci­tăţii. Cum mai avea o pedeapsă cu suspen­dare, judecătorii i-au revocat suspendarea sub supraveghere, astfel că individul va sta 4 ani şi 4 luni după gratii.
Alţi doi membri ai grupării au primit pe­depse cu suspendare. Iosif Alin Sălcudean a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru furt calificat, iar Daniel Ghiţă a primit 1 an cu suspendare pentru tăinuire. Cei cinci trebuie să achite daune materiale de 5000 de lei.
Pentru a proba infracţiunile, poliţiştii din Deva au efectuat o percheziţie la imobilul de­ţinut de Daniel Ghiţă, acesta achiziţionând bunurile sustrase, deşi ştia că sunt furate din hala scietăţii comerciale. În urma acestei acţiuni, poliţiştii au reuşit recuperarea a pes­te jumătate din prejudiciul cauzat, care este estimat la 12.500 de lei. Decizia Judecătoriei Deva nu este definitivă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.