Condamnat pentru braconaj

22 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Vânătorul acuzat şi condamnat pentru braconaj a comis mai multe infracţiuni. Magistraţii din Valea Jiului l-au con­dam­nat la un an de închisoare cu suspendare precumm şi la amendă penală.
În rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Jude­că­toria Petroşani se arată că bărbatul a încălcat legislaţia privind regimul armelor şi muniţiilor şi a comis mai multe fapte de braconaj. Inculpatul este de loc din Uricani-Câmpu lui Neag, iar anchetatorii au arătat că a deţinut fără drept o armă militară cu glonţ, marca MANNLICHER, calibrul 6,5×53 mm, cartuşe cu glonţ pentru armă militară, dar şi că în luna august 2016, fără a avea autorizaţie de vână­toare, a împuşcat un căprior.
„În aceeaşi zi, inculpatul a pus căpriorul pe care l-a împuşcat într-un rucsac şi l-a transportat la domiciliul său unde l-a tranşat şi ulterior l-a consumat împreună cu familia sa, iar în data de 18.02.2017, acesta s-a deplasat din nou în zona Valea Marii, având asupra sa aceeaşi armă de vână­toare letală şi muniţia aferentă, cu intenţia de împuşca exemplare de capre negre, specie de vânat strict protejată în alte condiţii decât cele legale şi în afara perioadelor legale de vânătoare, vânat pe care însă nu l-a găsit”, se arată în actul de sesizare.
Adrian Ienăşesc a declarat în faţa an­che­ta­torilor că-şi recunoaşte învinuirile aduse, iar instanţa l-a condamnat la 3000 lei amendă penală pentru săvârşirea in­frac­ţiunii de braconaj şi la pedeapsa de 2250 lei pentru săvârşirea infrac­ţiu­nii de transportul vânatului do­bân­dit prin braconaj. Magistra­ţii l-au mai condamnat şi la 1 an de închisoare cu suspen­dare pentru săvârşirea in­frac­ţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Specializaţi în furturi de biciclete

Patru bărbaţi au fost luaţi ca din oală de către mascaţi şi poliţiştii din Brad, toţi fiind bănuiţi că au...

Ajutor de cioban desfigurat de un urs la Mărtineşti

Sorina Popa Un bărbat de 62 de ani a fost atacat, ieri, de un urs, la o stână a unui...

Crişcior: primarul Ovidiu Furdui, validat pe funcţie

Magdalena Şerban Ales pentru a cincea oară consecutiv ca primar al comu­nităţii din Crişcior, de data aceasta cu peste 55...

Închide