Condamnat de Curtea de Apel Bacău la 4 ani şi jumătate de închisoare. Afaceristul Alin Simota a fost încarcerat din nou

Maximilian Gânju

Afaceristul şi fostul politician din Valea Jiu­lui, Alin Simota, a fost condamnat de jude­cătorii din Bacău la trei ani de închisoare cu suspendare, însă, în urma apelului, pedeapsa i-a fost majorată la 4 ani şi jumătate. Decizia Curţii de Apel Bacău este definitivă, iar mandatul de arestare a fost pus în aplicare miercuri seara.

Judecătorii au admis apelul procurorilor
„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teri­torial Bacău (…) desfiinţează în parte sen­tinţa penală apelată, în latura penală, cu pri­vire la dispoziţiile privind schimbarea înca­drării juridice a faptei, condamnarea incul­pa­tului şi cele privind suspendarea sub supra­ve­ghere a executării pedepsei închisorii şi a exe­cutării pedepsei accesorii”, se arată în decizia Curţii de Apel Bacău. Completul l-a condamnat pe Simota pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

A cerut 500.000 de lei pentru rezolvarea unor contracte
Procurorii au susţinut că Alin Simota a ce­rut 500.000 de lei de la un afacerist şi în schimb a promis că-l ajută să transporte cărbune către un CET. Se întâmpla în vara anului 2010, iar S.C. CET S.A. Bacău şi S.C. Electrocentrale Oradea S.A. urmau să încheie contracte de transport pentru cărbunele achiziţionat de la Societatea Naţională a Cărbunelui Oltenia, contracte pe care alţi doi inculpaţi, Mazilu Gabriela şi Mazilu Ovidiu, dar şi un om de afaceri (martor în cauză), au încercat să şi le adjudece prin intermediul unei societăţi controlate de acesta din urmă.
În acest scop, omul de afaceri a luat legătura cu Alin Simota, consilier judeţean la acea dată, care i-a spus că, prin influenţa pe care o are pe lângă conducerea centrală a unui partid politic, îi poate asigura încheierea contractelor de transport, având în vedere că, la acea dată, primarii din municipiile Bacău şi Oradea erau membri ai aceleiaşi formaţiuni politice.
Simota a cerut 500.000 de lei, bani ce ar fi ajuns, spunea el, la partid. Procurorii susţin că soţii Gabriela Mazilu şi Ovidiu Mazilu au fost de acord cu suma cerută şi cu plata unui avans de 50.000 de euro.

A primit 210.000 lei în patru tranşe
„Pentru obţinerea banilor solicitaţi ca avans, inculpata Mazilu Gabriela, folosindu-se de calitatea de director economic al SC CET SA Bacău, a dispus plata unor datorii pe care această societate le avea către o firmă a omului de afaceri. Astfel, în luna septembrie 2010, cei doi inculpaţi şi omul de afaceri i-au remis lui Alin Simota, consilier judeţean la acea vreme, în patru tranşe, suma totală de 210.000 lei, acesta afirmând că a efectuat toate demersurile la care s-a angajat. Dar cele trei persoane nu au reuşit să încheie contractele de transport cărbune respective. Cauza a fost disjunsă pentru continuarea cer­cetărilor faţă de persoana care, la data fap­telor deţinea funcţia de consilier judeţean”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA – Ser­viciul Teritorial Bacău.

2 comentarii la „Condamnat de Curtea de Apel Bacău la 4 ani şi jumătate de închisoare. Afaceristul Alin Simota a fost încarcerat din nou

  • 11 martie 2021 la 21:37
    Permalink

    F bine. Merge la puscarie alaturi de sogorul lui, adica Litera excrocul si praduitorul. Doua zdrente.

  • 12 martie 2021 la 8:14
    Permalink

    saracu de el ,pacat , mare om mare caracter

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tâlhar ţinut încă o lună în arest preventiv

Magistraţii Judecătoriei Petroşani au prelungit măsura arestului preventiv în cazul tânărului care a tâlhărit, în februarie, o pensionară. Suspectul de

Start la programări pentru vaccinare la Petroşani

După mai bine de 24 de ore de la anunţul că s-a dat startul pentru programări pe plat­forma naţională de

Prins în timp ce tăia arbori din pădure

Un bărbat depistat de jandarmi că tăia arbori dintr-o pădure din zona co­munei Ribiţa, s-a ales cu o amendă, deoa­re­ce

Închide