EvenimentFlash

Condamnări la închisoare în dosarul „Proxeneţii din Valea Jiului 2”

03 medalion frigescu telusTribunalul Hunedoara a încheiat judecata în dosarul Proxeneţii din Valea Jiului II, ieri fiind dată sentinţa. Dintre cei trei inculpaţi din dosar, Marius Gabriel Peti, Telus Frigescu (medalion) şi Grigore Nebunu, primul va fi reeducat, iar ceilalţi doi ar putea ajunge la puşcărie.
Astfel, omul de televiziune Telus Frigescu a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru acuzaţiile de proxenetism şi act sexual cu un minor. Cu o pedeapsă mai mare s-a ales Grigore Nebunu, de patru ani de închisoare cu executare, pentru aceleaşi acuzaţii ca şi Frigescu. Doar că, acesta mai avea o altă condamnare cu suspendare primită într-un alt dosar, care i-a fost contopită cu pedeapsa din această cauză, beneficiul suspendării fiindu-i revocat. Pentru Marius Gabriel Peti, instanţa a dispus măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de şase luni, timp în care acesta va trebui să urmeze cursuri de pregătire profesională. Sentinţa Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Reţeaua de proxeneţi a fost destructurată de poliţiştii şi procurorii DIICOT în luna aprilie 2015, aceştia fiind suspecţi că intermediau servicii sexuale pe piaţa prostituţiei din Valea Jiului. Aceştia convingeau fete care proveneau din familii modeste să se prostitueze, unele dintre ele nefiind la vârsta majoratului. De serviciile lor sexuale beneficiau de la oameni de afaceri, directori şi până la antrenori de fotbal sau conducători de cluburi de fotbal din Valea Jiului. Atunci când au fost ridicaţi de oamenii legii, proxeneţii au fost plasaţi în arest la domiciliu, după care au fost puşi sub control judiciar. (N.Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura