Condamnare cu suspendare pentru tâlhărie

8 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Delpiero Marcel Negrilă, un tânăr de 18 ani, din Caracal, aciuat prin Valea Jiului, a atacat, la finele anului trecut, o femeie în municipiul Lupeni. Acesta şi-a urmărit victima şi a lovit-o în cap, ca mai apoi să o jefuiască.

Judecătoria Petroşani l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. Instanţa a stabilit totodată şi un termen de supraveghere de 3 (trei) ani, cu începere de la data rămânerii definitive a sentinţei. Tânărul are obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Olt sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, dar şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cadrul Primăriei comunei Grădinile sau în cadrul Primăriei comunei Studina, judeţul Olt.
Pensionara atacată nu s-a constituit parte civilă în cauză, iar prejudiciul de 7 lei a fost restituit femeii de inculpat. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Individul a fost prins imediat după comiterea faptei şi a recunoscut tâlhăria în faţa poliţiştilor, dar a indicat şi locul unde a abandonat bunurile sustrase de la victimă, respectiv un telefon mobil, actele de identitate şi 7 lei. Cum ”prada” era prea mică, tânărul i-a luat şi plasa cu alimentele pe care femeia de 65 de ani le cumpărase de la un magazin aflat în apropiere. Pentru că lovitura a fost foarte puternică, victima a ajuns la Centrul Primiri Urgenţe Lupeni, pentru acordarea de îngrijiri medicale. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ard pădurile în judeţ

Peste 200 de hectare de litieră de pădure şi 15 hectare de vegetaţie uscată au fost afectate de 14 incendii...

Luncoiu de Jos: pandemia nu a oprit investiţiile

Unii primari abia reuşesc să-şi ţină în frâu comunităţile pentru a se asigura că oamenii respectă regulile prevăzute de ordonanţe,...

Viaţa s-a schimbat şi la Lelese

Lelese, comunitate mică de munte şi cu mulţi oameni în vârstă, pare ferită de pericolul produs de COVID-19, ţinând cont...

Închide