Concursul de directori de școli, între nota 3 și peste 9

Adriana Năstase

Aproape 70 la sută dintre candidaţii care au participat, vineri, la concursul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara pentru ocuparea posturilor de directori ai instituţiilor de învăţământ au promovat exam­e­nul scris.

Peste media pe țară
Datele furnizate de conducerea IŞJ Hunedoara arată că la concurs s-au înscris 172 de candidaţi. În urma evaluării celor 172 de lucrări, 117 de can­didaţi au fost declaraţi admişi şi 55 respinşi.
Cea mai mare notă a fost 9,40 şi cea mai mică 3.
Preşedintele comisiei de organizare a con­cur­sului, inspectorul Școlar General Ilie Pârvan, a declarat că au promovat proba scrisă 68 la sută dintre dascăli.
Probele de interviu şi evaluarea CV-urilor se vor desfăşura în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie, în locurile stabilite de Inspectoratul Şcolar.
În Hunedoara au fost scoase la concurs 171 de posture de directori de școală.
La nivel național au fost validați pentru a par­ti­cipa la concurs 9.110 de candidați, s-au prezentat și au finalizat proba 8.627 de candidați (94,7 la sută). Dintre aceștia, 5.676 de candidați au pro­movat proba scrisă în această sesiune (65,8 la sută), înainte de contestații, obținând cel puțin nota 7.
Județele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93la sută) Sălaj (81 la sută) și Mureș (78 la sută). În Municipiul București au promovat proba scrisă 64 la sută dintre candidați.
Rezultate mai mici sau relativ egale cu 50 la sută s-au înregistrat în județele Mehedinți (44 la sută), Călărași (45,1 la sută) și Satu Mare (50,3 la sută).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.