Comunitate

Concursul „10 cu felicitări”, lansat de Compania Brai-Cata la Liceul “Anghel Saligny” din Simeria, îşi prezintă rezultatele

Operatorul de salubritate BRAI-CATA prezintă rezultatele primei săptămâni din cadrul concursului „10 cu Felicitări”, lansat la Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria. În cadrul acestei competiţii, elevi din cinci clase au învăţat ce înseamnă să colectezi separat deşeurile de hârtie carton. Clasa a V-a este cea care a colectat cele mai multe deşeuri de hârtie-carton în cadrul campaniei derulate în perioada 6 -13 iunie 2019 şi este pregătită să intre în competiţie cu alte clase gimnaziale din unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara în cursa pentru câştigarea excursiei la o societate de reciclare a deşeurilor de hârtie-carton.

Reprezentanţii companiei Brai-Cata SRL Bucureşti Sucursala Hunedoara, operatorul de salubritate din cea mai mare parte a judeţului Hunedoara, au organizat în perioada 6-13 iunie 2019, la Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria, prima etapa a concursului ”10 cu Felicitări”. În cadrul acestui concurs , prin intermediul unei Ecoinsule Inovative, elevii claselor a V-a A, a V-a a B, a V- a C, a VII-a A şi a VII- a D au colectat selectiv deşeuri de hârtie-carton, pentru că este important ca cei mici să înveţe de la o vârstă fragedă să protejeze mediul înconjurător.
În cadrul campaniei derulate în perioada 6- 12 iunie 2019, la şcoala ce aparţine de Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria, elevii din cele 5 clase au colectat selectiv o cantitate de 789 kg deşeuri de hârtie-carton. Copiii au fost foarte încântaţi şi nerăbdători să se implice în acest proiect, fapt demonstrat de activitatea zilnică prin care au colectat separat deşeuri de hârtie carton. Deşeurile de hârtie-carton au provenit din activitatea generată în cadrul unităţii de învăţământ precum şi de la domiciliul copiilor.
Elevii clasei a V-a A sunt cei care au colectat cei mai mare cantitate, respectiv 269 kg ( 35,15% din total cantitate) şi au luat o opţiune importantă în cadrul competiţiei cu alte clase gimnaziale din unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara, în cursa pentru câştigarea excursiei la o societate de reciclare a deşeurilor de hârtie-carton.
Concursul ”10 cu Felicitări” este un program de conştientizare pentru colectarea separată a deşeurilor. În cadrul acestui concurs, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial din zonele 1 Brad, 2 Haţeg şi 3 Centru se amplasează această Ecoinsulă, timp de o săptămână. Elevii din cinci clase din fiecare unitate de învăţământ unde va fi amplasată ecoinsula beneficiază de această oportunitate de a colecta separat deşeurile de ambalaje, în special cele de hârtie. Fiecare elev va avea un card personalizat cu care va accesa ecoinsula şi îşi va depozita deşeurile de hârtie. La sfârşitul fiecărei săptămâni se face contabilizarea şi, după un trimestru, se face un clasament. Clasa care a depozitat cele mai multe deşeuri de hârtie va beneficia de o excursie la o fabrică de reciclare a hârtiei, acolo unde va vedea ce s-a întâmplat cu deşeurile pe care le-a colectat selectiv.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura