Concluziile anchetei dispuse de Consiliul Judeţean la ApaProd

05 Adrian-David-DE-blamat-9557Oana Mihnea

Ancheta desfăşurată de Corpul de control al preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara la societatea Apa Prod SA Deva, ca urmare a incidentului din 25 martie, când a fost sistată furnizarea apei potabile în 11 localităţi din judeţ, a fost finalizată. Concluziile raportului au fost trimise Consiliului de Administraţie al societăţii.

Conducta este conformă
Potrivit unui comunicat emis de preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David (foto), Corpul de control a stabilit că pe anumite porţiuni din conducta nouă de alimentare cu apă au rămas sedimente ce nu s-au putut îndepărta în timpul spălării şi dezinfecţiei efectuate până în 24 martie. Totuşi, conducta de aducţiune nou executată îndeplineşte toate condiţiile legale şi contractuale, inclusiv condiţiile de siguranţă igienico-sanitară. La momentul incidentului din 24.03.2016, apa potabilă era transportată în paralel atât pe conducta nou construită, cât şi pe conducta veche pentru efectuarea procedurilor de testare a noii conducte. Prin urmare, turbiditatea apei putea fi generată fie de sedimentări consolidate pe pereţii interiori ai conductei noi, fie de infiltraţii în zonele deteriorate ale conductei vechi. Având în vedere că lucrarea nu a fost recepţionată, antreprenorul va suporta cheltuielile generate de pierderile tehnologice.

Vinovaţii vor plăti
Indiferent cine se face vinovat de incident, va trebui să răspundă conform prevederilor din contractul de muncă. „M-am ţinut de promisiunea făcută şi am dus la bun sfârşit acest control la societatea Apa Prod. Cei care se fac vinovaţi de producerea incidentului, direct sau indirect, vor fi traşi la răspundere. Dacă în fişa postului sau în contractul de muncă al angajaţilor sunt prevăzute sancţiuni pentru acest tip de greşeli, cu siguranţă ele vor fi aplicate, chiar şi în cazul directorului, dacă se impune. Concluziile raportului au fost transmise către Consiliul de Administraţie al SC Apa Prod SA Deva, căruia îi revine să instituie sancţiunile în regim de urgenţă, obligatoriu. Regret sincer disconfortul creat hunedorenilor la acea dată“, a declarat Adrian David, şeful administraţiei judeţene.

One thought on “Concluziile anchetei dispuse de Consiliul Judeţean la ApaProd

  • 2 octombrie 2016 la 18:11
    Permalink

    Care-s concluziile raportului privind neefectuarea inspectiilor,verificarilor,reparatiilor planificate si a celor capitale la „bijuteriile” Apaprod SA -uzinele de apa si statiile de epurare ,deoarece Arion e prea ocupat sa fie vesnic !?!?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare