www.mesagerulhunedorean.ro

Concedii medicale neplătite în județ de 22 de milioane de lei

Sorina Popa

Nu e prima dată când răspunsul de la o insti­tuție care trebuie să-și achite datoriile către contribuabili este de genul:Vom plăti când vin banii.
Un răspuns care ar trebui urmat, firesc, într-o so­cietate normală, de o demisie. Pentru că, dacă un șef nu poate gestiona situația, atunci nu mai are nici un fel de atribuții pe acolo.

Nu mai suportă situația
Concret, zeci de firme din județul Hunedoara nu mai pot achita concediile medicale angajaților care nu vin la serviciu din cauza bolii sau în cazul fe­meilor, pentru că au născut. Cu toate astea, deși legea spune că firma dă salariul angajatului aflat în concediu medical, iar apoi recuperează banii de la Casa de Sănătate. Pe lângă faptul că e o prostie tot acest traseu, se întâmplă că statul nu-și respectă datoria. Firmele nu sunt scutite de plata contribuțiilor la stat, dar plătește de două ori. O dată contribuțiile, iar apoi mai plătește sala­riatul aflat în concediu medical și de care nu se poate folosi să lucreze. Ei bine, cui să-i pese? Nu­mai că treaba stă astfel:patronii s-au săturat să plătească luni și luni aceste concedii medicale. Și atunci, persoanele care sunt în incapacitate temporară să lucreze vor rămâne fără venituri.
În județul nostru, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate are de achitat 22 de milioane de lei pentru concedii medicale. Adică de o jumătate de an restanțe. Oamenii sunt supărați și susțin că vor merge să facă grevă în fața sediului Casei de Sănătate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.