www.mesagerulhunedorean.ro

Comunitatea maghiarã din judeţ comemoreazã revoluţionarii paşoptişti

În judeţul Hunedoara, manifestările dedicate Revoluţiei maghiare din 1848-1849 au început sâmbătă la biserica romano-catolică din Petroşani.
Seria evenimentelor dedicate revoluţionarilor paşoptişti a continuat duminică, 13 martie, la biserica reformată din Hunedoara şi la cea din Lupeni, unde a fost prezent şi preşedintele UDMR Hunedoara, deputatul european Iuliu Winkler.
Marţi, 15 martie, manifestările vor începe la Simeria, unde, începând de la ora 10.00, omagierea revoluţionarilor paşoptişti va avea loc în curtea bisericii romano-catolice. La eveniment va participa şi liderul UDMR Hunedoara. Apoi, Iuliu Winkler va fi prezent la comemorările din Deva, începând de la 11.30, la Liceul Teoretic „Téglás Gábor”, unde programul festiv va fi oferit de elevii şcolii, iar de la ora 13.30, vor avea loc depuneri de coroane în cimitirul reformat. Tot marţi, la Petroşani, de la ora 11.00, va avea loc un program festiv în biserica reformată, eveniment urmat de depuneri de coroane. La Hunedoara, comemorarea va începe la ora 16.00, la statuia poetului revoluţionar Petőfi Sándor, din cimitirul reformat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.