Politica si administratie

COMUNICAT DE PRESĂ. ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ELEVULUI ȘI STUDENTULUI

Pe 17 noiembrie am marcat Ziua Internațională a Elevului și Studentului. Cu această ocazie, doresc să îi felicit pe toți elevii și studenții, care sunt viitorul țării noastre, pentru reziliența de care au dat dovadă în această perioadă tul­bure. În pofida tuturor greutăților, au re­zistat, s-au adaptat și ne-au demonstrat tuturor că se poate. Felicitări!
Cu prilejul acestei sărbători speciale, am avut deosebita plăcere să particip la un eveniment organizat în format online, alături de organizațiile de elevi și studenți. Alianța Națională a Organizațiilor Stu­den­țești din România (ANOSR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) au lansat două rapoarte extrem de utile cu privire la ex­periența și percepția tinerilor asupra sis­temului de învățământ românesc. Con­clu­ziile au scos la iveală mai multe pro­bleme structurale, pe care și noi le-am se­sizat în activitatea noastră parlamentară. Pentru unele dintre acestea deja am făcut demersuri și sperăm să fie solu­țio­nate după cristalizarea situației politice. Mă refer în special la transportul gratuit pentru elevi și studenți, la infrastructura școlară deficitară din unele zone, la cu­antumul burselor, la nerespectarea legislației cu privire la consilierii școlari, la nevoia unui program național de vou­che­re culturale, precum și la lipsa cabinetelor medicale din unitățile de învățământ.
Rolul nostru, în calitate de adulți, părinți și factori decidenți, este să îi ajutăm pe tinerii noștri să se dezvolte într-un mediu sigur și constructiv. Când ajung la vârsta majoratului, ei trebuie să aibă uneltele ne­cesare pentru a reuși în viață, indiferent de direcția profesională pe care au ales-o. Nu putem lăsa pe nimeni în urmă. Toți ti­nerii din România trebuie să aibă aceleași șanse și acces facil la educație. Spre asta trebuie să lucrăm.
Concluzia este următoarea: să ne bu­curăm de cei tineri și să învățăm cât mai multe de la ei. Succes în tot ce vă pro­puneți, dragi elevi și studenți!

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara
Președintele Comisiei
pentru învățământ

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura